Hlavní obsah
Finance

VZP zpřístupnila portál Moje VZP přes Bank ID. Zjistěte si, kolik stálo vaše ošetření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek

Před nedávnem VZP po celkem dlouhé době spustila přihlášení do svého portálu přes projekt Bankovní identity. Tím se otevírá možnost další poměrně velké skupině lidí se do portálu přihlásit bez nutnosti dalších ověření.

Článek

A proč bychom měli tento portál navštívit?

Zjištění plátce a stavu pojištění

Hned na první stránce je vidět, kdo je aktuálně plátcem zdravotního pojištění. Správně by tam měl být aktuální zaměstnavatel a hlavně informace, zda je vše v pořádku či je tam nějaká nesrovnalost. V případě nesrovnalosti samozřejmě hned řešte! Pozdější problémy za to nestojí.

Zjištění zákroků a jejich cen

Pod odkazem „Vykázaná péče“ si můžeme prohlédnout všechny úkony, které byly účtovány na vaše jméno na VZP a to zpětně až do roku 2011. Můžeme se tedy přesně dozvědět cenu za preventivní zubní prohlídku, výjezd záchranné služby či ošetření zlomené nohy atd.. Rozhodně by bylo fajn zkontrolovat, zda si některý lékař nefakturuje zákroky, které vůbec nebyly provedeny. I takové případy se v minulosti stávaly.

Žádost o příspěvky

Pod „Příspěvky“ se skrývá seznam příspěvků s finančním limitem, o které se může zažádat. Jedná se například o příspěvky na různé druhy očkování, dentální hygienu, vyšetření kožních znamének a další. Podání se může provést samozřejmě elektronicky v této sekci a nemusí se chodit nikam osobně. Důležité je jen mít u sebe všechny potřebné dokumenty, naskenovat je a po té odeslat.

Moje VZP je další portál, díky kterému již nemusím cestovat osobně na pobočku a čas dříve strávený ve frontách mohu investovat do něčeho smysluplnějšího.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz