Hlavní obsah
Sport

Začíná nám nejzbytečnější mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixbay.com

A je to tady. Opět po roce nám začíná mistrovství světa, kde jeho mistra nebude v podstatě nikdo na světě znát.

Článek

Není to tím, že bych měl něco proti našemu národnímu sportu, kde jsme dosáhli velkých úspěchů, ale již několik let se divím, že stále existuje toto mistrovství druhé kategorie, kde nehrají ti nejlepší hráči.

Mistrovství světa v hokeji se pořádá každý rok a pokaždé je to v plus mínus stejném termínu a to v termínu vrcholících bojů v nejlepší lize světa, tedy v NHL. Nelze se proto divit, že mistrovství neoplývá těmi nejlepšími hráči. Tato situace však vede k tomu, že mistrovství v USA a Kanadě nikoho vůbec nezajímá a dost lidí ani neví, že něco takového existuje. No a vzhledem k vyloučení Ruska (které samozřejmě chápu) tu máme další velkou zemi, kterou to nebude zajímat.

Pro koho tedy budou letošní mistři vlastně mistry? Má cenu pořádat každý rok mistrovství světa, kde nejsou ti nejlepší? Nebylo by konečně na čase obnovit kanadský pohár, který sice nemá tradici, ale opravdu se tam utkají ti nejlepší?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz