Hlavní obsah

Zažádání a vyzvednutí nového řidičského průkazu takřka bez front

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: obcan.portal.gov.cz/

Dnes přes Portál občana a Datovou schránku to není nic složitého. Datová schránka je opravdu nutností!

Článek

Dopravní inspektoráty nemají zrovna valnou pověst co se týká čekacích dob a tak je poměrně fajn, že stát přišel s řešením, které tyto čekací doby co nejvíce eliminuje.

Pokud končí platnost řidičského průkazu, tak Portál občana dokáže zaslat upozornění, že je pravý čas si zažádat o jeho výměnu. To je přes tento portál celkem snadné.
Pokud již je čas na výměnu, tak přijde zpráva na e-mail či telefon a u dokladu se zobrazí odkaz „Zažádat o nový“. Tam vyplníte místo kde si chcete řidičský průkaz vyzvednout, udělíte souhlas s poskytnutím e-mailu či telefonu proto, abyste mohli dostat zprávu o jeho vyhotovení. Nakonec odsouhlasíte fotku a podpis. To je vše co se potřebuje vyplnit.

Po tom co dostanete zprávu o vyhotovení, tak se můžete ve většině měst elektronicky objednat a neriskovat opět žádnou delší čekací dobu.
Jelikož jste žádali elektronicky, tak poslední co bude ještě potřeba je předložení občanského průkazu. Což sice moc nechápu, ale je to tak.

Pokud bych měl zhodnotit svoji aktuální zkušenost, tak vyplnit žádost mi trvalo cca dvě minuty a řidičský průkaz byl na místě už za 6 kalendářních dní a na výdej jsem bez objednání čekal asi deset minut.

Pevně věřím, že stát bude v elektronizaci státní správy pokračovat i nadále a v budoucnu budeme na neustálé čekání na něco jen s úsměvem vzpomínat. Současná vláda se dušuje, že to má v plánu, takže nezbývá mi nic jiného než tomu věřit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz