Hlavní obsah
Názory a úvahy

Změna na letní čas, které si opět nejspíše nevšimnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Již několik let se celkem vážně uvažuje o zrušení letního času. Tedy spíše řekněme o zrušení posunu času.

Článek

Ono se totiž vedou i debaty o tom, který čas vlastně zrušit. Naprosto logické je samozřejmě zrušení letního času, protože právě ten se odchyluje od toho standardního středoevropského času. Bohužel někteří lidé by byli spíše pro zrušení onoho středoevropského času, který ještě ke všemu nesprávně nazývají jako zimní. Tak trošku mi to přijde jako poroučení větru a dešti. To si rovnou můžeme zvolit ještě nějaký jiný. Třeba bychom to mohli posunout rovnou o tři hodiny. Jsme ve Střední Evropě a tady máme jednoduše středoevropský čas, takže pokud chce někdo jeden z nich zrušit, tak jednoznačně ten vymyšlený letní.

Každopádně celá tahle debata za mě nemá nijak velké opodstatnění. Již několik let si totiž pomalu ani nevšimnu, že k nějaké změně času došlo. Prakticky všechna elektronická zařízení si nastaví nový čas automaticky a já si viditelné změny všimnu až večer, kdy nastává tma viditelně trochu jindy než minulý den.

No a ještě lehce k tomu zimnímu času. Ten opravdu dnes neexistuje, je jen ten středoevropský, ale v minulosti skutečně existoval. Sice jen jeden rok, ale skutečně jsme ho měli, ale evidentně se moc neosvědčil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz