Hlavní obsah
Umění a zábava

Firma: Pletky se „sektou“, šikana ve škole a lovec padouchů. Kdo je Tom Cruise?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Paramount Pictures, rok 1993, režisér: Sydney Pollack

Firma

Mladý Mitch McDegree (Tom Cruise) je ambiciózní absolvent vojenské právní školy, který přijímá skvělou nabídku v prestižní advokátní kanceláři. Touží po úspěšné kariéře, která by pomohla zajistit jeho rodině krásný život.

Článek

Firma: Pletky se „sektou“, šikana ve škole a lovec padouchů. Kdo je Tom Cruise?

Mladý Mitch McDegree (Tom Cruise) je ambiciózní absolvent vojenské právní školy, který přijímá skvělou nabídku v prestižní advokátní kanceláři. Touží po úspěšné kariéře, která by pomohla zajistit jeho rodině krásný život. Brzy se ale začnou objevovat pochybnosti o loajalitě celé firmy a Mitch zjišťuje, že celá právnická firma je pod nadvládou mafie. Jakmile zavraždí jednoho z jeho kolegů, uvědomuje si, že se ocitl v pasti, ze které není úniku. Proto vymýšlí vlastní plán, jak dostat svůj život pod kontrolu.

Napínavý thriller můžete sledovat v pátek 27.10. ve 20:10 na Televizi Seznam.

Foto: Televize Seznam

Firma

Chcete být přítelkyní? Jděte na konkurz

Po rozvodu s druhou manželkou Nicole Kidman pořádala scientologická církev „námluvy“ pro Toma a vybírala mu jeho životní partnerku. Této „mise“ se chopila manželka Davida Miscavige, který je právě vůdcem církve. Konkurzu se mohly účastnit jen jejich členky a vítězkou měla být právě jeho třetí žena Katie Holmes. Zajímavostí také je, že se se všemi třemi manželkami rozvedl, když končily svá tzv. „Kristova léta“, tedy v jejich 33 letech.

V Americe považují scientologickou církev za oficiální náboženské hnutí. V Evropě ji ale vnímáme trochu jinak. Většina zemí ji považuje spíše za kontroverzní, ve Francii či Německu ji vlády označují dokonce za sektu či kult. Názor ale necháme na vás.

15× změnil školu

Tom si během svého dospívání prožíval doslova muka. Za 12 let povinné školní docházky vystřídal 15 různých škol. Důvodem jeho častých přestupů byla dyslexie i jeho „ošklivé“ zuby, díky kterým se stal pro spoustu dětí terčem šikany. Jak se ale říká: „Ti, co šikanují ostatní, nedopadnou v životě nejlíp“. Závist z Tomova hereckého úspěchu by tak mohla být vcelku dobrým pokáním pro jeho tehdejší spolužáky za šikanu.

Foto: Televize Seznam

Firma

Hrdina na plátně i ve skutečnosti

Tom je hrdinou tělem i duší, a to na plátně i ve skutečnosti. Do role zachránce se pasoval hned několikrát. V roce 1996 se Tom stal například svědkem autonehody, kdy řidič srazil autem 23letou začínající brazilskou herečku a z místa nehody ujel. Hrdina vzal ženu do nemocnice, kde za ni následně zaplatil veškeré lékařské výlohy, které činily 7000 dolarů. Slečna totiž neměla pojištění.

A jen o dva roky později pak se svými bodyguardy pronásledoval lupiče, který před jejich zraky ukradli Tomově sousedce Ritě Simmondsové šperky za bezmála 153 000 dolarů. Lupiče zahnali a šperky zůstaly u své majitelky.

Perlička na závěr

Patříte mezi nadšené fanoušky Toma Cruise? Nejste sami. Celé Japonsko Cruise doslova uctívá. Na jeho počest a také důkaz lásky se japonská asociace „Memorial Day“ rozhodla slavit od 10. října 2006 „Day of Tom Cruise“ neboli „Den Toma Cruise“. Tak ho můžete dodatečně oslavit také.

Foto: Televize Seznam

Firma

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám