Hlavní obsah
Cestování

Dovolená pro odvážné: Ubytujte se v hotelech, kde duchové dávají dobrou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons by The Langham, London, CC BY-SA 3.0

Langham Hotel v Londýně

Rádi cestujete? Jistě jste už vyzkoušeli různá ubytování. Ale navštívili jste i taková, ze kterých se vám ježily vlasy hrůzou? Že ne? Jestli patříte mezi odvážlivce, kteří si rádi užívají dobrodružství na maximum, je na čase to napravit.

Článek

Co takhle se pro zocelení zabydlet v místnosti plné duchů? Přinášíme vám seznam těch nejstrašidelnějších hotelů, kde si můžete být jistí, že se nudit rozhodně nebudete. Ostatně, nebudete tam nejspíš sami…

Hotel Burchianti v italské Florencii

Foto: hotelburchianti.it

Hotel Burchianti, Florencie, Itálie

O hotelu Burchianti ve Florencii v Itálii se mezi turisty hovoří jako o ubytování plném paranormálních jevů. Každý, kdo ho navštívil, nepochybuje o tom, že v něm straší. Původně šlo o palác jedné šlechtické rodiny. V roce 1919 byl přestavěn na hotel. Zdi hotelu dodnes zdobí působivé historické fresky a malby, dominantou všech pokojů je také starožitný nábytek. Mezi jednou z 11 místností je salon jménem Fresco, kde v minulosti pobýval diktátor Benito Mussolini. A právě v tomto pokoji mívají hosté nejvíce podivných zážitků.

Návštěvníci tu mívají celou dobu pocit, jako by je v hotelu kdosi neviditelný neustále sledoval, zažívají zvláštní mrazení a občas ucítí ledový závan vzduchu. Nejčastěji zde turisté potkávají duchy dětí jen tak pobíhající po hale nebo ženu, jak plete usazená v jednom z křesel. V neposlední řadě hosté často vídají v nočních hodinách služebnou, jak uklízí jejich pokoje. Agenturou Reuters byl tento hotel zařazen mezi deset těch vůbec nejstrašidelnějších na světě.

Langham Hotel v Londýně, Velká Británie

Foto: Wikimedia Commons by The Langham, London, CC BY-SA 3.0

Langham Hotel, Londýn, Anglie

Luxusní pětihvězdičkový hotel, který se nachází v jedné z prestižních londýnských čtvrtí West End, svým přepychovým vzezřením přímo láká k návštěvě. Ovšem i tento hotel z roku 1865 má svá temná tajemství. Kdysi v něm pobývaly známé osobnosti jako například George Orwell, Mark Twain a Charles de Gaulle. Nyní ho ale převážně obývají nadpřirozené bytosti, které návštěvníky umí pořádně vyděsit. Ubytování v tomto hotelu je tak vhodné pouze pro ty nejodvážnější jedince, případně pro lovce paranormálních jevů.

Poprvé si duchů všimli novináři BBC krátce po druhé světové válce. Údajně v nich reportéři rozpoznali hned dvě osobnosti. Mělo se jednat o ducha císaře Napoleona III. a německého prince, který zemřel skokem z okna ve čtvrtém patře a chodí oblečený ve vojenské bundě. Pokud se zde rozhodnete přece jenom ubytovat, pak se raději vyhněte obloukem pokoji číslo 333, kde se děje nejvíce zvláštností. Turisté v něm zahlédli komorníka bez bot, sluhu v napudrované paruce i ducha lékaře z viktoriánského období, který zabil svou ženu, a poté sám sebe.

Hotel Chelsea v New York City, USA

Foto: Wikimedia Commons by Kidfly182, CC BY-SA 4.0

Hotel Chelsea, New York City, New York

Pokud plánujete výlet do nikdy nespící newyorské metropole, vybírejte svůj nocleh raději pečlivě. Jestliže stojíte o společnost duchů a sběr záhad, potom pro vás bude dobrou volbou Hotel Chelsea. V něm žila během jeho historie celá řádka bouřlivých umělců. Říká se, že odpradávna místo přitahuje duše osobností. Zemřel v něm slavný básník Dylan Thomas a o několik desítek let později tam byla pobodána také přítelkyně Sida Viciouse ze Sex Pistols Nancy Spungen. K tragédii mělo dojít v pokoji číslo 100. Někteří tvrdí, že duchové zemřelých umělců z místa nikdy neodešli.

Hotel Hollywood Roosevelt v Los Angeles, USA

Foto: Wikimedia Commons by peter boy12qq12, CC BY 3.0

Hotel Hollywood Roosevelt, Los Angeles, USA

Na západě USA se nachází hotel jménem Hollywood Roosevelt, který je pověstný tím, že v něm poměrně často přebývala Marilyn Monroe. Údajně preferovala pokojové apartmá číslo 1200, které se nachází v blízkosti bazénu a jeho dominantou je velké zrcadlo. Už několik svědků potvrdilo, že v něm mnohokrát spatřili Marilynin odraz. Kromě ikonické Marilyn Monroe v hotelu zakotvili i další slavní jako Carole Lombard, Errol Flynn a Montgomery Clift. I jejich duše se hostům hotelu opakovaně zjevují. Například herec Montgomery Clift bývá údajně dokonce slyšet, jak v pokoji, který kdysi obýval, hraje na svůj žesťový nástroj.

Stanley Hotel v Coloradu, USA

Foto: Wikimedia Commons by Miguel Vieira from Walnut Creek, CA, CC BY 2.0

Stanley Hotel, Estes Park, Colorado, USA

Uprostřed hor a malebné přírody v Estes parku v Coloradu leží historický hotel. Jeho slavná minulost spadá do dob dvacátého století. Hned na první pohled je poznat, že je celé místo opředeno tajemnou až mysteriózní energií. Není divu, že se jím inspiroval například slavný spisovatel hororových příběhů Stephen King při psaní svého díla Osvícení. Vše začalo nešťastným výbuchem v roce 1911 v pokoji číslo 217. Došlo při něm ke zranění jedné z pokojských, ta se sice naštěstí uzdravila, ale její pouto s tímto místem se od té doby stalo nerozlučitelné.

Lidé se domnívají, že poté, co pokojská zemřela, se její duch vrátil zpět do hotelu, aby se mohl nadále starat o jeho hosty. A údajně nemá být jedinou zbloudilou duší, která zde straší. Spolu s duchy majitelů podniku Stanleym a Florou prý pokračují v péči o turisty. Návštěvníci hotelu občas zaslechnou melodii, kterou duch Flory hraje na tamní starožitné piano nebo vyfotí ducha Stanleyho, jak dohlíží na hraní kulečníku. Některým překvapeným turistům se stalo, že po příchodu na pokoj měli své věci rovnou vybalené, aniž by se sami přičinili…

Nottingham Road Hotel v jižní Africe

Foto: Wikimedia Commons, Public Domain

Nottingham Road Hotel, Kwazulu Natal, jižní Afrika

Další z děsivých hotelů jménem Nottingham Road Hotel se nachází v Kwazulu Natal v jižní Africe. Traduje se, že ho na přelomu 19. a 20. století měla v oblibě sexuální pracovnice jménem Charlotte, která zde trávila čas s klienty. Zamilovala se do jednoho z vojáků projíždějících městem, ale ten byl zabit v bitvě. Nešťastná Charlotte v zoufalství z nešťastné lásky skočila z balkonu pokoje číslo 10. Od té doby se turistům při pobytu v této místnosti dějí zvláštní věci. Přemisťují se v něm květiny i zrcadla a také se jim samo od sebe skládá oblečení. Místní věří, že jde o ducha Charlotte, který odtamtud nikdy neodešel. Zálibu má údajně duše prostitutky v tom, že natáčí zrcadla tak, aby se viděla z co nejlepšího možného úhlu.

The Russell Hotel v Sydney, Austrálie

Foto: Wikimedia Commons by Rangasyd, CC BY-SA 4.0

The Russel Hotel, Sydney, Austrálie

Pokud se jednou odvážíte vydat na dalekou dovolenou za oceán, rozhodně si dejte práci s hledáním ubytování. Co kdybyste si omylem vybrali hotel, kde se to hemží duchy? Jeden takový s neodbytným duchem starodávného námořníka z koloniálního období se nachází v městské části The Rock. Údajně zde jeho duše uvízla, když se mu nepodařilo dostat zpět na moře. Povídá se, že nejraději má ženy, které v pokojích vyhledává. Podle správců hotelu, kteří ho zde zahlédli, si nejčastěji vybírá pokoj číslo 8. Svědci popsali, že duch pozoruje hosty v noci, když spí, poté projde chodbami a po chvíli zmizí. Po hotelu ale bloudí ještě několik dalších duchů…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz