Hlavní obsah
Knihy a literatura

Caplinové Útěk na venkov je romantika vhodná do podzimních plískanic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

obálka knihy Útěk na venkov

Julie Caplinová opustila na chvíli svou sérii Romantické útěky, aby nám naservírovala novou knihu Útěk na venkov. Ale opět se jedná o knihu z malebného prostředí, o sympatických lidech a o lásce.

Článek

Ella je nadějná mladá umělkyně, která má za sebou náročný rozchod. Když její kmotra potřebuje na několik měsíců pohlídat dům na anglickém venkově, zdá se to jako ideální řešení. Před vším uteče a schová se. Co na tom, že celé městečko touží strkat nos do jejích problémů? Navíc je tu ten sexy veterinář a pes, o kterého se musí starat.

Julie Caplinová ví, co mají její čtenáři (tedy spíš čtenářky) rádi. A nebojí se jim to dopřát mírou vrchovatou. Proto nás opět pozvala do malebného místa zabydleného postavami, které by každý chtěl mít za sousedy nebo kamarády. Nyní se ocitáme na anglickém venkově a kromě lidí tu velkou roli hrají i zvířata. Vždyť hlavní hrdina je veterinář.

Útěk na venkov je knihou o nových začátcích a životních změnách. Kniha jede podle zajetých žánrových pravidel, takže čtenáře nečekají žádné velké zvraty. Dostane to, co od romantické knihy očekává. Jen ta klišé jsou mistrně zabalena v líbivém kabátku, takže  to vlastně vůbec nevadí. Julie Caplinová prostě umí psát a mě ty její knihy velmi baví. Protože kromě romantiky obsahují také pořádnou dávku humoru.

Jedná se o klasickou caplinovku plnou dobrého jídla, pití, svérázných postaviček a malebných kulis. Jenže jak to tak bývá, některé knihy autorů vám k srdci přirostou více, než jiné, tahle bude patřit mezi ty druhé, přesto za mě obstojné 4*/5*.

A pokud byste Julie Caplinové a jejích romantických příběhů neměli dost, tak už příští týden vychází pokračování jejích Útěků s názvem Vinice ve Francii. Jedná se o 10. díl v sérii. Další, který nás zavede na pobřeží Itálie do Amalfi, právě dopisuje.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: máte autorčiny knihy rádi a pokud máte rádi psy. Nebo pokud hledáte nějakou milou knihu, která přinese slunce do propršených podzimních dnů. Bonus je, že se jedná o stane alone knihu.

NEČTĚTE TO, POKUD: vás neláká klasická romantika.

CAPLIN, Julie. Útěk na venkov. Přeložil Michaela MARTINOVÁ. Praha: Cosmopolis, 2023. ISBN 978-80-271-3846-3.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz