Hlavní obsah
Knihy a literatura

Caplinové Vinice ve Francii pohladí na duši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Obálka knihy Vinice ve Francii

Julii Caplinové vyšla už desátá kniha z její volné série Romantické útěky. Tentokrát nás pozve na malebný francouzský zámek a poučí nás o výrobě šampaňského, přípravě svatby a i na tu romantiku dojde.

Článek

Hattie prchá před svým bývalým přítelem do Francie, kde slíbila zorganizovat své sestřenici svatbu snů v pohádkovém zámku uprostřed champagnské vinice. Pod nohy se jí plete pohledný majitel latifundií Luc, ale i další svérázné postavičky, kterými Julie Caplinová zabydlela svůj další román.

Kdo má knihy ze série Romantické útěky rád, toho jistě nepřekvapí, že se znova ocitne v místech a mezi postavami, které nám přijdou jako staří známí. Vinice ve Francii totiž přináší to, co od knih Julie Caplinové očekáváme. Malebné prostředí, umně vykreslené charaktery či popisy kulinárních divů světa, nad kterými se vám sbíhají sliny.

Děj přehledně odsýpá a vám ani nevadí, že vlastně už po desáté čtete tu samou šablonu. Protože Julie Caplinová se v těchto druzích příběhů našla a ví přesně, co po ní jako čtenáři chceme. Feel good romantiku, která pohladí na duši i v nadcházejících sychravých dnech. V této knize nechybí ani pořádná dávka intrik, nedorozumění a rodinné tajemství. Navíc fanoušky potěší návrat starých známých nejenom z devátého skotského dílu, ale i ze třetího, který se odehrával v Paříži.

Autorka děj knihy opět zasadila do velmi lákavého prostředí, kam se obyčejný člověk jen tak nepodívá, takže si prostřednictvím jejích knih může rozšiřovat své cestovatelské i kulinární obzory. A člověk také musí souznít s hlavní myšlenkou románu, který v něm pronese kamarádka hlavní hrdinky: „Každý z nás musí být hlavní postavou svého života.“ A taky si každý musí svého života užívat. Postavy z románů Caplinové to umí a měly by nás tím inspirovat.

Za mě lepší 4*/5* a netrpělivě vyhlížím další díly, zvlášť ten 12., který se má odehrávat v Praze.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: máte rádi knihy plné jídla, pití, malebného prostředí a romantiky.

NEČTĚTE TO, POKUD: se vám nelíbily předchozí díly. Tohle je totiž úplně stejné.

CAPLIN, Julie. Vinice ve Francii. Grada, 2023. ISBN 978-80-271-3968-2.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz