Hlavní obsah
Knihy a literatura

Hrad ve Skotsku je šablona dotažená téměř k dokonalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Hrad ve Skotsku

Na pulty knihkupectví a do našich knihoven se dostalo již deváté pokračování úspěšné série Romantické útěky autorky Julie Caplin. Tentokrát se odehrává v zasněženém prostředí Skotské vysočiny.

Článek

Když Julie Caplin začala psát svou sérii o ženách, které různě po světě nachází svou lásku, asi jí nenapadlo, že vytvořila šablonu, podle které může psát knihy v podstatě do nekonečna. Stačí si vzít sympatickou hrdinku, přesadit jí do líbivých zahraničních kulis (od Dánska, přes Japonsko, Chorvatsko nyní do Skotska), přidat záhadného hlavního hrdinu, spoustu dobrého jídla a pití a úspěch je na světě. Alespoň podle počtu prodaných knih.

Číst knihy z této série je totiž jako setkání se starým dobrým přítelem. Víte, co od něho máte čekat, nijak vás nepřekvapí, ale to setkání je velmi příjemné, zahřeje u srdce. A když se loučíte, mrzí vás, že to tak rychle uteklo. Přesně takový pocit mám po přečtení posledního, již devátého přírůstku z útěků, Hradu ve Skotsku. Postavy jsou sympatické, zápletka nepříliš překvapivá, prostředí úchvatné. Takovou romantickou lásku by chtěl zažít každý! Hlavně musím vyzvednout matku hlavní hrdinky, protože její charakter se vážně povedl. Správně potrhlá, ne moc mateřská, ale kniha je díky ní vtipnější. Jen mě mrzí, že kniha není delší, protože tato si přímo říká o pokračování. Tak moc jsem si celý Hrad ve Skotsku a jeho obyvatele oblíbila. Je to kniha, nad kterou nemusíte moc přemýšlet, ale která vám rozhodně zlepší náladu. A takové jsou v současné době velmi potřeba.

Autorka v sérii bude pokračovat, opět s jiným párem a s jinými kulisami. Navíc v loňském roce na návštěvě Prahy slíbila, že i v našem hlavním městě se jeden z příběhů bude odehrávat, máme se tedy na co těšit. Jen aby si série udržela svou úroveň.

Za mě opět 4*/5*.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: máte autorku a romantické příběhy rádi.

NEČTĚTE TO, POKUD: vám romantika v knihách nic neříká.

CAPLIN, Julie. Hrad ve Skotsku. Přeložil Petra KRÁLOVCOVÁ. Praha: Cosmopolis, 2022. ISBN 978-80-271-3804-3.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz