Hlavní obsah
Knihy a literatura

Osmé dítě Bridgertonových kvalit svých sourozenců nedosahuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Před svatbou

I poslední ze sourozenců Bridgertonových se dočkal nového vydání své knihy v češtině. Jaký jeho příběh s názvem Před svatbou je?

Článek

Když jste nejmladší z osmi sourozenců, máte holt smůlu. Ti před vámi už dosáhli všeho, co se dalo, a na vás zbydou jen drobky z jejich stolu. No, nemusí to platit vždycky, ale v případě knihy Před svatbou od Julie Quinn to platí vrchovatě. Příběh Gregoryho prostě není tak dobrý jako ty předchozí. Není tak vtipný, není tak romantický, není tak odlehčený, prostě není takový Bridgerton.

Nechápejte mě špatně, já sérii o sourozencích patřících k londýnské smetánce 19. století miluju. Řadí se mezi takové mé guilty pleasure. Se skutečností to nemá vůbec nic společného, ale čte se to dobře a člověk u toho nemusí vůbec přemýšlet. Jsou to rozhodně feelgood knihy plné romantiky a humoru. Navíc se jedná o jednohubku, která vám vydrží na jeden, dva večery. Odložíte ji a máte na duši blaho. Jenže Před svatbou není důstojné zakončení celé ságy. Spíš mi to přišlo jako výškrabek. Jako by autorka už nevěděla, co má psát. Stejný problém mám ostatně i s její sérií o bratrech Rokesbyových (nebo jak ji Ikar teď u nové edice nazývá Prequel k Bridgertonovým). I tam je poslední díl nejslabší.

A o čem kniha je? Gregory se na první pohled zamiluje a chce si lásku svého života vzít, jenže ona ho nechce! No, a nakonec se ukáže, že vlastně ani on nechce ji, chce jinou. Ta si ho ale vzít nemůže. Není to zrovna překvapivá zápletka. To nebyly zápletky ani u těch předchozích dílů, ale tam je autorka dokázala podat s lehkostí a humorem. U Před svatbou se jí to nepovedlo. Ještě nás čeká díl devátý, který ale stojí trochu mimo sérii. Jedná se o knihu povídek o jednotlivých sourozencích, které se odehrávají vždy několik let po knihách. Doufejme, že povídky předčí tuto knihu. Ikar jejich vydání chystá v létě.

A ještě poznámka k novému vydání: Děkuji za něj. Rozhodně jsou tyto obálky důstojnější, než ty šílené, které mělo vydání předchozí a které tak dobře známe z historických romancí.

Za mě slabé 3*/5*.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: jste četli předchozí knihy a ty se vám líbily.

NEČTĚTE TO, POKUD: by to měla být vaše první kniha o Bridgertonech. Začněte pěkně od začátku!

Četli jste?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz