Hlavní obsah
Knihy a literatura

Romantická přitažlivost v podobě jedniček a nul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Přitažlivost planety Krypton

Jiří Mádl mě pěkně štve! Je něco, co nedokáže? Hraje, točí filmy, má úspěch. A jeho knižní prvotina Přitažlivost planety Krypton je také skvělá.

Článek

Martin s Veronikou si každý nesou svůj nepříliš veselý náklad do života. Potkají se na stránkách chatu, kde mají svůj společný bezpečný prostor. Sdílejí svá trápení, ale naživo se potkají až o sedm let později. Můžou se jejich tak odlišné cesty osudem vůbec spojit?

Ach XChat, my, co jsme na začátku milénia dospívali, jsme tam trávili hodiny. I nejedno rande bylo domluveno. Takže jsem se do postav už na začátku knihy dokázala vžít. Jsou napsány sympaticky a vše, co se jim děje, je uvěřitelné. Místy je kniha silně depresivní a člověk Martina s Veronikou za jejich dětství a dospívání lituje. Celou dobu jim drží palce, aby to dobře dopadlo, že zrovna oni dva by si to zasloužili. Kniha vás vtáhne do děje a i přes ty negativní události pustí až na konci.

Mně se ty depresivní knihy se špetkou naděje líbí víc, než selanky typu potkali se a nic jim nestálo v cestě, protože tohle bylo uvěřitelnější. Knihu doporučuju všem, obzvláště mileniálům a fanouškům českých autorů. Dobré současné české literatury totiž není nikdy dost! A pokud Jiří Mádl napíše další knihu, ráda si ji přečtu. Po Přitažlivosti planety Krypton ve mně bude mít oddanou čtenářku.

Za mě tedy 5*/5*.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: máte rádi české knihy.

NEČTĚTE TO, POKUD: vám vadí vztahy přes internet.

MÁDL, Jiří. Přitažlivost planety Krypton. V Brně: BizBooks, 2022. ISBN 978-80-265-1078-9.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz