Hlavní obsah
Umění a zábava

Koncert, na který ostravští fanoušci Vesny nezapomenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terouß

Vesna v ostravském Barráku započala své turné k desce Muzika Slavica

To je tak, když jdete na koncert, od kterého očekáváte, že bude dobrý, ale ono se ukáže, že je více než dobrý, je úžasný. Přesně tak na mě působil koncert Vesny a já to mám z první řady.

Článek

Koncert se konal 4.4.2024 v Barráku v Ostravě. Předskokankou byla Marley Wildthing.

Foto: Terouß

Marley Wildthing byla předskokankou kapely

Bylo to fajn, byl to chill, zazpívali jsme si a přesně ve 20:15 na jeviště jako první vyběhla Markéta Mužátková, která zasedla za své bicí a už se ozývaly první tóny, díky nim se na jeviště dostavila houslistka Bára Juránková a klavíristka Olesya Ochepovskaya, basistka Tereza Čepková dorazila jako poslední. Ale ne úplně. Ozvaly se líbezné tónečky písně Pomiluj mě a na jeviště připlula za velkého jásotu i frontmanka kapely, Patricia Kaňok Fuxová.

Foto: Terouß

Kapela započala koncert písní Pomiluj mě.

Musím se přiznat, že celý koncert se zpívalo. Vesna má prostě chytlavé melodie a texty, u kterých nejde nezpívat nebo netancovat. A naživo to zní ještě lépe. Největší potlesk si holky odnesly za My Sister's Crown. Po písni zhruba minutový potlesk, než Patricia mohla promluvit a na Báře bylo vidět, že ještě chvíli a upustila by slzičku štěstí. Humorné, trefné poznámky, které Patricie měla v průběhu večera, jen doplňovaly už tak skvělou atmosféru, kterou si kapela vytvořila hned na začátku.

Foto: Terouß

Po My Sister's Crown následoval zhruba minutový potlesk.

Holky dokonce pokřtily své album Muzika Slavika (jen tak mezi námi, měli k tomu fakt cool rituál a to, že musí křtít něčím spešl než šampaňským? Pecka, beru, protože křtít album damianou a šalvějí, to se jen tak nevidí), kde pak jednu kopii, právě onu pokřtěnou, hodila Patricie do hlediště. V průběhu koncertu, zhruba v polovině, nás pak potěšila Kazci třemi písněmi, pak se zase objevila Vesna, akorát v podobě bez nástrojů a lidové písně, což byl pro mě jeden z nejkrásnějších a nejdokonalejších zážitků večera. Zpívající Markétka s Bárou a Patrícií, kdy skutečně hlasy k sobě ladily, to je pohlazení po duši.

Foto: Terouß

„Na mě to káplo, tak se bojím, co to se mnou udělá.“ Patricie a její reakce na to, že jí na ruku spadla kapka damiány (afrodisiakum).

Foto: Terouß

Holky nám zpívaly lidovky… bez nástrojů.

Vše se neslo v krásné atmosféře a volání a skandování fanoušků o přídavek po písni Dokola, po níž Vesna opustila jeviště, nenechalo dámy chladnými a přiběhly a odzpívaly Běžela jsem lesem. Pak se znova vytratily, pak se objevily ještě jednou a opět se pustila My Sister's Crown, ale už ne s ukrajinským refrénem, nýbrž českým. Po koncertě se spousta fanoušků měla možnost s Vesnou ještě vyfotit. Jsem jeden z těch šťastlivců.

Foto: Terouß

První přídavek: Běžela jsem lesem

Pokud byste chtěli Vesnu vidět v Ostravě, protože 4.4. nebyl čas, máte možnost 31.5. nebo 1.6. v rámci festivalu Hudební žně v DK Poklad. Lístků je jen 500, tak si pospěšte. Cena lístků na Hudební žně je 690 Kč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám