Hlavní obsah
Jídlo a pití

Kvalita obědů ze školních jídelen se stále zhoršuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Kvalita obědů ze školních jídelen je rok od roku stále horší. Asi všichni od mladých neustále slyšíme, že se svou školní jídelnou nejsou úplně spokojeni. Školním jídelnám ale chybí i pracovníci.

Článek

Kvalita a výběr obědů je stále horší

Kvalita obědů se stále zhoršuje, což můžeme všichni vidět i z videí a fotek na sociálních sítích. Zhoršil se ale i výběr jídel. Jídelny vybírají levná a méně oblíbená jídla, které děti často odmítají jíst. Stát se tak klidně může, že dítě vám přijde z jídelny hladové. Vy mu tedy budete muset dát jídlo doma, i když právě přišel z jídelny.

Obědy z jídelny mi moc nechutnají, měly by být rozhodně lepší.
žák 5. třídy

Zvyšuje se i cena obědů

Za tento rok se snad ve všech jídelnách zvýšila cena za oběd. Například v Jaroměři činí cena za jeden oběd 35 Kč. I tak je to ale skvělá cena, protože se za ni v žádné restauraci nenaobědváme. Otázkou ale je, zda není lepší cenu ještě zvednout. Obědy by totiž mohly být kvalitnější, a dětem by mohli více chutnat.

Jídelny nemají pracovníky

Problém jídelen je ale i ten, že mají nedostatek pracovníků. Sehnat dnes nějakého nového pracovníka do školní jídelny, je totiž téměř nemožné. Důvod je jasný. Pracovníci ve školních jídelnách berou opravdu malý a směšný plat. Díky tomu občas ve školních jídelnách pracují zaměstnanci, kteří na děti nejsou úplně hodní a jejich práce je nebaví. To může dětem ještě zhoršit návštěvu jídelny.

Anketa

Stěžují si podle vás děti oprávněně?
Ano, ve školních jídelnách vaří hrozně.
34,3 %
Ne, ve školních jídelnách vaří skvěle.
8,6 %
Záleží na tom, jaké jídlo to je.
45,7 %
Nevím.
11,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 35 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Zhoršení

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz