Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda Petra Fialy musí v příštích volbách uspět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Premiér České republiky Petr Fialy

Vláda Petra Fialy je konečně po několika letech vládnutí Andreje Babiše příjemná změna k lepšímu. Vládě ale bohužel moc lidí nevěří. Je ale důležité, aby vládní strany tento trend otočily.

Článek

Vládě spousta lidí nevěří

Podle posledních průzkumů věří vládě Petra Fialy asi jen 25 procent lidí. To je bohužel hodně nízká podpora. Lidé totiž často nerozumí krokům, které vláda dělá. Veřejnosti je totiž vláda pořádně nevysvětluje a lidé je tedy mohou špatně pochopit. Situaci vládě ale ztěžuje i opozice, která využívá toho, že má vláda takto nízkou podporu a snaží se jí sebrat co nejvíce voličů. Často ale opozice o vládě šíří i různé dezinformace, které ale vláda moc nevyvrací.

Vláda Petra Fialy je příjemná změna

Vláda Petra Fialy je přesný opak bývalé vlády Andreje Babiše. Je tedy velice příjemná změna mít již více než 2 roky vládu, které záleží na budoucnosti České republiky a která zastává hodnoty demokracie a svobody. Vládě Andreje Babiše totiž na lidech ani na budoucnosti naší země nezáleželo. Bohužel ale i u nás platí, že volič má krátkou paměť. Lidé totiž rychle zapomněli na to, jak chaoticky a špatně tu Andrej Babiš vládnul.

Vládní strany musí v příštích volbách uspět

Vláda pracuje na tom, abychom měli budoucnost. Daří se jí ale pracovat i na spoustě dalších věcech z různých oblastí. Vláda vede důstojnou, proevropskou a prozápadní politiku. Je důležité, aby v této práci mohla i nadále pokračovat. Proto tedy musí vládní strany v příštích volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2025 uspět. Budou to mít ale těžké, protože opozice a některé mimoparlamentní strany a hnutí se snaží vládu co nejvíce poškodit.

Vláda si musí opět získat důvěru

Pokud chtějí vládní strany uspět, tak pro to musí začít rychle něco dělat. Asi tím nejjednodušším, co proto to mohou udělat, je to, že začnou lidem aktivně vysvětlovat své kroky. Vysvětlovat je musí v televizi, rádiu ale i na sociálních sítích. Vládní politici se ale musí s lidmi setkávat i osobně. Lidé musí vidět, že se o jejich problémy někdo zajímá. Veřejnosti také vláda musí představit konkrétní výsledky, kterých za její vládnutí dosáhla. Poté by bylo také dobré porovnat výsledky a úspěchy vlády Petra Fialy a bývalé vlády Andreje Babiše. Lidé by tak mohli vidět, že vláda Petra Fialy skutečně pracuje a má za sebou již spoustu úspěchů.

Vládní strany mohou uspět, bude to ale těsné

Pokud se vládní strany budou snažit a získají si opět většinu svých voličů, tak mohou uspět a získat v Poslanecké sněmovně nadpoloviční většinu. Bude to ale těsné, protože podle posledních průzkumů drtivě vede hnutí ANO se ziskem 35 procent. Do voleb ale zbývá ještě hodně času a vládní strany mají co dělat, aby tento boj proti opozici vyhrály.

Anketa

Důvěřujete vládě Petra Fialy?
Určitě ano
11,7 %
Spíše ano
2,2 %
Spíše ne
1,8 %
Určitě ne
83,7 %
Nevím
0,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 63053 čtenářů.

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-rekordni-neduvera-ve-vladu-fialovi-uz-neveri-ani-vlastni-volici-235452

https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-volby-by-vyhralo-ano-40457863

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/duvera-vlade-je-na-minimu/r~afc7ee88480b11ee93abac1f6b220ee8/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz