Hlavní obsah
Sport

Návrat desetiválce do F1?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tomáš

Vlivem přeplňování a hlukových limitů se ze závodů F1 vytratila klíčová věc motorsportu, zvuk motoru. Dnes je snaha o snižování objemů motorů a elektrifikaci. Snad se ale blýská na lepší časy.

Článek

Vedení F1 si všimlo, že závody už nejsou tak atraktivní jako dříve. A hodlá s tím něco dělat. V F1 zkrátka chybí zvuk. Jistě si mnozí z vás pamatují v F1 atmosférické motory, ty budily emoce nejen přímo na trati, ale i přes televizní obrazovky.

Vrátit závodům emoce by měla pomoci syntetická paliva, ty jsou ekologičtější. Přijít v platnost by měla v roce 2026. Dnes pohánějí rally1 speciály ve WRC. Snad se dočkáme návratu atmosférického desetiválce, ten poháněl monoposty legend, jakými byli Ayrton Senna nebo Michael Schumacher a další.

Třeba se jednou dočkáme cenově dostupných syntetických paliv i v běžných autech.

Anketa

Je pro vás v motorsportu důležitý zvuk motoru?
ANO
100 %
NE
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 2 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz