Hlavní obsah

Těžká doba pro živnostníky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tomáš Němec - vlastní fotka

O jednom řeznictví

Článek

Od mého dětství tam bylo řeznictví. To tam však bylo už za první republiky. A tak za socialismu, i když tam byl nápis MASO - UZENINY, říkalo se tomu U Sůse. Po listopadové změně režimu a návratu domu původním majitelům tam byl nápis U SUSŮ, potom U SUPA, při další změně nájemce prodejny to bylo PRAŽSKÉ ŘEZNICTVÍ. Za poslední rok se provozovatel změnil třikrát. Vývěsní štít se tedy postupně měnil. Nejprve LIBOROVO ŘEZNICTVÍ, potom MASOLAB a v současnosti je to řeznictví NOVÁK.

Přitom až na občasnou renovaci interiéru je vnitřní rozmístění prodejny stále stejné: vlevo od vchodu čerstvé maso, vpravo uzeniny a vzadu teplý pult s několika místy pro rychlou konzumací zakoupeného jídla.

Za mého mládí byly uvnitř prodejny dlouhé fronty. Poslední dobou, kdy se rozvíjí různě rozvážkové služby, zákazníků už tam ubývá. Doma se patrně vaří stále méně a méně, lidé sí raději nechají domů přivézt různými kurýry hotové jídlo z restaurací. Živnostníků, kteří by chtěli provozovat prodejny s masem a uzeninami, ubývá.

Je mí z toho smutno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám