Článek
Na jeho 60 stranách představuje sdružení Roter Hahn/Gallo Rosso místa, kde si vychutnáte ručně připravené a čerstvé pokrmy ze sezonních surovin, splňujících ta nejpřísnější kritéria.
Mezi 21 vybranými farmářskými hostinci najdete 7 tzv. Hofschlank, kde se podávají pokrmy z masa z vlastních horských hospodářství. Dalších 14 tzv. Buschenschank leží ve vinařských oblastech, kde vína ochutnávají a testují odborníci z experimentálního centra v Laimburgu i francouzských vinic.
Tradiční jihotyrolské speciality se vyznačují tím, že více než 80% produktů pochází ze zdejšího regionu, víc než 30% dokonce přímo z vlastní produkce. Nesmějí se používat předpřipravené polotovary, ale pouze vše čerstvé. Hostům se nabízí tři druhy domácích šťáv, průmyslové nápoje tady nedostanete.
Vyrazit sem můžete třeba na Törggelen, kdy se od začátku října po zapálení vater „kaštanového ohně“ Keschtn na zahájení tohoto svátku podávají až do konce speciální svačinky s novým vínem. Törggelen trvá do konce listopadu.
Katalog přináší řadu dalších zajímavých informací, včetně přesné nabídky a regionálního umístění vybraných restaurací. Ale také popisu cesty, ať už autem či pěšky z nejbližší zastávky vlaku nebo autobusu. Přehlednou, informačně nabitou a graficky vkusnou brožuru získáte na adrese: info@roterhahn.cz, další informace pak také na www.roterhahn.cz, kde právě probíhá soutěž o týdenní pobyt v Jižním Tyrolsku.