Hlavní obsah
Umění a zábava

Barvy Palerma v hlavní roli s idolem žen Can Yamanem se vrací. Druhá řada už se v zahraničí vysílá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Planet2023Music / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Před dvěma lety televizní stanice Prima odvysílala tehdy nový italský seriál Barvy Palerma, ve kterých si zahrál i lamač dívčích srdcí Can Yaman. A seriál byl tak úspěšný, že se jeho tvůrci rozhodli natočit druhou řadu.

Článek

Seriál, který spatřil světlo světa v roce 2022, líčil příběh bývalé Miss Itálie Violy Vitaleové, jež touží najít svého otce, kterého nikdy nepoznala. A proto se stěhuje z Paříže do svého rodného Palerma. Protože ale plánuje ve městě po nějakou dobu zůstat, najde si práci v místních redakci jako novinářka. Brzy má ale možnost seznámit se s místním detektivem Francescem Demirem, který je sice trochu výbušný, Viole ale začne brzy věřit. A právě proto Viola začíná psát o kriminálních případech, která spolu s detektivem vyšetřuje.

Různé kriminální zločiny se ale řeší na pozadí hledání Violina otce. Reportérka totiž trpí vzácnou chorobou, se kterou jí může pomoci jedině její biologický otec. Nemoc se zprvu projevuje jako synestetické vnímání barev kolem lidí, podle kterých Viola na první pohled rozpozná jejich pocity, pokud se jí ale otce nepodaří najít, mohlo by to pro ni mít fatální následky.

Osudy obou hlavních hrdinů se pak pomalu začínají zamotávat do sítě organizovaného zločinu s lidmi. Přeci jen se nacházíme v sicilském Palermu. Příběh graduje, když Francesca zradí dobrý a dlouholetý přítel a Viola se kvůli tomu ocitá v ohrožení života.

Hlavní role Violy Vitaleové se zhostila italská herečka Francesca Chillemi, která se narodila v roce 1985 a skutečně pochází ze Sicílie. Se svou postavou toho má ale společného mnohem více. I Chillemi se totiž stala vítězkou soutěže Miss Italia 2003.

Role detektiva Francesca Demira se zhostil turecký herec a idol dívek a žen po celém světě, Can Yaman. Jde o jeho první roli poté, co se z Turecka přestěhoval do hlavního města Itálie, aby se snadněji prosadil na evropském filmovém a seriálovém poli. Pomohla mu k tomu i jeho perfektní znalost italštiny, neboť Yaman studoval v Turecku italské lyceum.

Seriál byl divácky velmi úspěšný jak v Itálii, tak i při české premiéře. A protože příběh ještě nebyl zcela dovyprávěn, rozhodli se tvůrci, že si takový seriál zaslouží druhou řadu. Loni tak probíhalo intenzivní natáčení dvanácti nových epizod. Seriál měl v Itálii premiéru začátkem letošního května. A tak se snad i my brzy dočkáme tohoto pokračování.

Druhá řada se podle oficiální synopse bude zabývat milostným vztahem mezi detektivem a novinářkou, které osud svedl dohromady. Viola ale bude stále řešit svou neléčitelnou nemoc. Zmatek do života ji navíc přinese nově zvolený premiér, který podrobí Violin a Francescův vztah těžké zkoušce. V práci ji čeká řada změn, včetně nového vedení, se kterým se Viola bude jen těžko smiřovat. Na pozadí toho všeho se budou odehrávat další kriminální případy, které bude potřeba vyřešit a usvědčit vraha.

Je tak možné, že druhá série naváže na úspěch první řady a dovypráví nám příběh svérázné Violy Vitaleové. A možná se konečně dozvíme pravdu o jejím původu.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování první řady seriálu Barvy Palerma

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz