Hlavní obsah
Umění a zábava

Bohuš Matuš a jeho Lucinka přezpívali hit Ivety Bartošové. Jenže se to nedá poslouchat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bohumilmatus / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Bohuš Matuš

Bohuš Matuš nepřestává šokovat své fanoušky. Nyní za to může nová píseň, kterou nazpíval se svou o 30 let mladší ženou. Jedná se totiž o slavný hit Ivety Bartošové a Petra Sepešiho.

Článek

Bohuš Matuš se na poli populární hudby proslavil v 90. letech, přestože původním povoláním byl kominík. Jeho hlas jsme mohli slyšet ve slavném filmovém muzikálu Filipa Renče Rebelové. Tam ve starých českých písních nazpíval postavu Šimona, kterého ve filmu hrál Jan Révai.

Na začátku nového tisíciletí se dá mluvit o jeho kariérním vrcholu. Dostává totiž příležitost nazpívat ústřední píseň k nekonečnému seriálu televize Prima Rodinná pouta a v roce 2003 se umisťuje v anketě popularity Český slavík na své historickém maximu, na 3. místě. Pak už ale jeho hvězda pomalu zhasíná a začíná padat dolů.

První kontroverze přicházejí ve spojitosti s jeho vztahem s o 30 let mladší Lucinkou, které v době začátku jejich vztahu bylo pouhých 16 let. Vztah ale mediální nepřízeň přečkal a páru se v roce 2020 narodila dcera. O rok později došel jejich vztah naplnění a z páru se stali manželé. V hudební branži, přestože mu mnozí předpovídali zářnou budoucnost podobnou té Gottově, se Matušovi ale moc nedaří.

Když byla jeho sláva na ústupu, snažil se Matuš udržet na výsluní účinkováním v mnoha muzikálech. Zahrál si například roli Nicolase v muzikálu Angelika nebo roli Kata Mydláře ve stejnojmenném muzikálu. Zářil ale i v Antoinettě, královně Francie nebo ve Fantomovi opery.

Pak ale přišlo jeho hudební spojení s interpretkou nechvalně proslulého hitu Pejskové se koušou Marií Pojkarovou. Na jejich společné písni Láska je nádherná věc se totiž nepovedlo vůbec nic. Melodie skladby byla o ničem, hlasové projevy obou zpěváků naprosto nevýrazné a pěvecky absolutně mimo. Videoklip, který k tomu vznikl, doslova šokoval svou bizarností.

Nyní se ale Bohuš Matuš pustil do nazpívání duetu, kterým se proslavila dvojice Iveta Bartošová a Petr Sepeši. Jejich hit Knoflíky lásky dobyl české hitparády v první polovině 80. let. Oba interpreti jsou už ale po smrti, a tak nám Bohuš Matuš jejich první společný hit představil osobitou cover verzí. Jako hudební partnerku si vybral svou manželku.

Lucie Palkaninová, dnes Matušová, ale soudě dle jejího výkonu pěvecké nadání zcela postrádá. Na jejím hlase v písni jsou znatelné digitální úpravy. Ani přesto však její výkon nepůsobí přesvědčivě, zní nelibě a odkaz zpěvačky Bartošové pouze dehonestuje. Bohuš Matuš se v písni sice snaží o dobrý pěvecký výkon, v některých místech zní ale jejich společné zpěvy spíše jako parodie.

V druhé části písně navíc hit Knoflíky lásky nelibozvučně přechází v další hit dvojice Bartošová Sepeši. Skladba Červenám je ale po pěvecké stránce ještě na horší úrovni než první část této společné písně. Duet Matuše a jeho ženy tedy v žádném případě nenadchne a fanoušky Ivety Bartošové spíše nadzdvihne ze židlí. Každý ať se věnujeme tomu, co umí nejlépe. Zpěv tedy nechme profesionálům.

Zpracováno na základě:

a na základě poslechu společného duetu Bohuše Matuše a Lucie Matušové

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz