Hlavní obsah
Umění a zábava

Bohuš Matuš: Po nevydařeném duetu s Lucinkou žaloba na satirické video

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bohumilmatus / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Bohuš Matuš je tak trochu kontroverzní postavou české populární scény. Velké úspěchy už jsou pryč a teď se o zpěvákovi mluví zejména v souvislosti s jeho o více než 30 let mladší manželkou.

Článek

Bohuš Matuš byl velkým objevem konce 90. let na české populární scéně, jenže jeho sláva příliš dlouho nevydržela. Udržel se sice jako zpěvák v muzikálech, postupně ale ztrácel své fanoušky. Vrcholem pak byl videoklip k písní Láska je nádherná s Marií Pojkarovou. Po tomto groteskním čísle už totiž v návrat kdysi skvělého zpěváka věřil jen málokdo.

Přestože se v té době spekulovalo, zda nemá Bohuš Matuš se svojí pěveckou kolegyní Pojkarovou vztah, překvapil později Matuš vztahem s o více jak 30 let starší partnerkou. Lucie Matušová se se svým mužem seznámila v divadle Hybernia, když tam byla na představení. Lhala mu tehdy o svém věku, protože jí bylo teprve 16 let, zatímco Matušovi bylo už 47.

Oba si moc přáli společné miminko, chtěli však počkat až Lucie bude plnoletá. To jim bohužel nevyšlo, protože Lucie otěhotněla, když jí bylo 17 let. V roce 2020 se jim pak narodila společná dcera. O rok později se z Lucie stala oficiálně Matušova žena.

Lucie ale překvapila tím, že přestože nebyla původně z pěvecké branže, snaží se nyní prorazit jako zpěvačka. Kromě skladeb, které nazpívala již loni a předloni, jí k tomu měl pomoci duet s jejím manželem. Společně totiž pár nazpíval mix dvou skladeb zesnulé Ivety Bartošové, Knoflíky lásky a Červenám. Jenže se ukázalo, že pěvecké nadání ve zpěvačce opravdu nedřímá a výsledná skladba fanouškům Ivety Bartošové způsobila spíše zhrození než potěchu.

Nyní se ale na youtubové platformě objevilo video v rámci pořadu Česká soda 2.0, kde si autoři projektu pohráli se skutečným rozhovorem Bohuše Matuše, který nastříhali a doplnili o vlastního moderátora, a tím vytvořili zajímavou satiru. Jenže zvolili opravdu silný kalibr a ze zpěváka tam udělali nekrofila. A to si Matuš rozhodně nechce nechat líbit. Na autory videa podává žalobu.

Je pravda, že celé video bylo trochu přes čáru, na druhou stranu je třeba vzít v potaz, že se jedná právě o satiru, které je doslova plný internet. Zuzana Bubílková satiricky glosuje a uráží celý šoubyznys i nejvyšší představitele Česka, stejně jako týdeník Reflex označil Tomia Okamuru za Pitomia. Soud s tímto deníkem pak Okamura prohrál a předsedovi SPD se nemusel omlouvat, neboť podle vyjádření Nejvyššího soudu šlo právě o satiru, která byla pouze nadsázkou.

Matušovo jednání se tak na první pohled může zdát zcela zbytečné a svědčí pouze o tom, že si zpěvák ze sebe neumí udělat legraci. Česká soda 2.0 mezitím stačila na Youtube vydat další video, které se zpěvákovi také rozhodně líbit nebude.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz