Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bratr Davida Gránského Tomas Sean Pšenička: Narodil se v Irsku, je to úspěšný herec a muzikant

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Tomas Sean Pšenička

David Gránský se stále těší velké popularitě u českých žen a dívek. Málokdo ale ví, že má mladšího bratra, který jde v jeho šlépějích. Už v 19 letech je z něj úspěšný zpěvák a herec.

Článek

Tomas Sean Pšenička se narodil v červenci 2004 v irském Dublinu. Oba jeho rodiče sice pocházejí z Čech, ale ještě před Tomasovým početím se přestovahali do tohoto ostrovního státu na základě lukrativní pracovní nabídky jeho otce. Pšenička se tam sice narodil, ale v Irsku strávil jen pár dní svého života. Rodina se pak rozhodla vrátit do Čech. Se zpěvákem a hercem Davidem Gránským má Pšenička společnou matku, po které zřejmě oba zdědili hudební nadání, neboť i ona se věnovala hudbě. Věkový rozdíl mezi bratry je více než 12 let.

Úspěšná kariéra Tomase Pšeničky se započala už před pěti lety, kdy mu bylo pouhých 14 let. V té době na sebe upozornil svými krátkými videi, které zveřejňoval na sociální síti TikTok. Brzy si ho ale všiml známý český hudební producent a Pšeničkovi se otevřely dveře do světa hudby. Ještě téhož roku vydal svůj první singl Heart Hotel, který se na Youtube stal doslova hitem. A úspěch zaznamenaly i jeho další singly.

Jako zpěvák vystupuje pod zkráceným uměleckým jménem Tomas Sean a kromě toho, že zpívá, si ke svým hitům skládá i texty, které povětšinou vycházejí z reálných zážitků jeho života. Díky skvělé znalosti angličtiny není ve své tvorbě limitován českým jazykem, a tak i několik svých hitů složil právě v tomto zahraničním jazyce. V novějších písních se Tomas podílí i na tvorbě hudby.

Jeho písně nejsou jen o líbivých tónech a zajímavém pěveckém projevu, Pšenička se v nich často zabývá i důležitými tématy. Probírá se v nich mimo jiné téma šikany, které má jejím obětem pomoci najít odvahu a sílu takový problém řešit. V písni Lost pak zpěvák popisuje zážitek, při kterém své kamarádce doslova zachránil život. V dalších skladbách pak kromě šikany řeší i rasovou diskriminaci, homofobii a další stále ožehavá témata. V písňových textech se vyjadřoval i k všeobecné samotě způsobené pandemií koronaviru.

Ve čtrnácti letech ale nezačal Pšenička pouze zpívat, dostal i svou první epizodní roli v seriálu Modrý kód. Od té doby se pravidelně objevuje v mnoha českých televizních seriálech, významnější úlohy ztvárnil například v seriálu Táta v nesnázích, Sex O'Clock, Ordinace v růžové zahradě nebo Policie Hvar. V letošním roce pak mají premiéru první dva filmy, kde Tomas hraje stěžejní role.

Zajímavé je, že Tomas Pšenička nechtěl těžit ze slávy svého bratra Davida Gránského, a tak se o jejich vzájemném příbuzenském vztahu ještě donedávna nevědělo. Pšenička tedy prorazil svépomocí jako zcela neznámý interpret.

V současné době studuje Pražskou konzervatoř a v létě letošního roku oslaví své 20. narozeniny.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tomas Sean Pšenička

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz