Hlavní obsah
Umění a zábava

Bubílková má pořad plný urážek: Pro vulgární slova nejde daleko, ale často jí chybí argumenty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Evernit / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zuzana Bubílková patřila kdysi k těm, koho ve dvojici s Miloslavem Šimkem pravidelně sledovaly statisíce českých diváků. Jejich společný humor a satira měly totiž úroveň. To, co ale Bubílková dělá dnes, je jen sled urážek a vulgarit.

Článek

Zuzana Bubílková pochází z moravského Zlína, kde se narodila v době, kdy se toto město nazývalo Gottwaldov. Přestože pracovala v tehdejších médiích již od 70. let, divácky velmi oblíbenou se stala až o více než 20 let později. Bylo to v roce 1995, kdy začala spolu s Miloslavem Šimkem na České televizi moderovat pořad S politiky netančím. Šimek i Bubílková si tehdy v hlavním vysílacím čase dělali legraci z politiků, kteří byli momentálně politicky činní. Pořad dokázal svou trefnou satirou rozesmát a pobavit.

Následně se oba moderátoři přesunuli do televize Nova, kde pokračovali v pořadu v podobném duchu, avšak s novým názvem. Jejich duo se stalo tváří oblíbeného Politického harašení aneb S politiky stále netančíme. Velkou ránu do života Bubílkové ale přinesla smrt jejího jevištního partnera. Šimek v roce 2004 zemřel a Bubílková na jejich satiru zůstala sama.

Nějaký čas ještě zůstala v televizi Nova, ale pak zejména kvůli zdravotním problémům zmizela z televizních obrazovek. Vrátila se až v roce 2008 na Českou televizi, kde ale dlouho nevydržela. Kvůli jedné obzvláště impertinentní narážce byl její pořad zrušen a ona pak putovala z pořadu do pořadu na několika nechvalně proslulých televizních stanicích. Objevila se jak na TV Barrandov, tak na TV Regina či na Šlágru. Nyní je především glosátorkou na Blesk TV, kde má vlastní pravidelný pořad Bez urážky! Jenže právě tento pořad sklouzl na absolutní dno zábavy. Je totiž plný urážek a vulgarit.

Když Zuzana Bubílková moderovala pořady ještě s Miloslavem Šimkem, byl jejich humor sice ostrý, byl ale také velmi trefný a nikdy nepřekračoval hranice slušnosti. Vulgarity a urážky v něm rozhodně neměly místo. Nyní jsou ale takové výrazy pro Bubílkovou jako glosátorku berličkou, která jí pomáhá vytvářet pomyslný humor prostupující její pořad. Jenže mnohdy nesplňují svůj cíl. Její pořad Bez urážky! je naopak sledem jedné urážky za druhou, které postrádají byť jen špetku humoru. Navíc často moderátorce chybí argumenty, kterými by vysvětlila, proč se uchyluje k takto silným slovům.

V posledních dílech svého pořadu si vzala na paškál zejména karlovarský filmový festival, kde pourážela koho šlo. Velmi ostrým urážkám se nevyhnula jak Emma Smetana, tak ani předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Róbu Dagmar Havlové přirovnala Bubílková k balení kufrů na letišti, nejvíce si pak smlsla na Gabriele Jiráčkové, která se snažila vypadat jako panenka Barbie. A opět se Bubílková nezdráhala použít spoustu vulgarit.

Satira a glosa je něco, co je v dnešní společnosti určitě potřebné. Lidé se chtějí smát i ostřejším vtipům, ale tohle rozhodně nepatří na obrazovky žádné televize, byť jde pouze o televizi internetovou.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz