Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bývaly to „kamarádky“, pak ale Iveta Bartošová začala Lucii Bílou nenávidět a nazpívala o tom píseň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Iveta Bartošová se proslavila na začátku 80. let v pěveckém duu s Petrem Sepešim. Úspěch Lucie Bílé přišel o chvilku později. Vypadalo to, že by mezi zpěvačkami mohlo vzniknout přátelství. Iveta Bartošová ale později přiznala, že v žádném případě.

Článek

Kdykoli se společně objevily v televizi, nebo spolu někde vystupovaly, působily na diváky jako nejlepší kamarádky. A chvíli to vypadalo, že mezi nimi i takové přátelství vznikne. Faktem ale je, že Iveta Bartošová Lucii Bílou nesnášela. O jejich vztahu vznikla dokonce píseň s názvem Nevolej, kterou si zde můžete poslechnout.

Píseň vznikla v roce 2003, kdy Ivetina hvězda pomalu pohasínala, přestože se stále držela v pětici nejlepších zpěvaček naší hudební scény. Lucie Bílá prožívala již mnoho let období, ve kterém vyhrávala jednu cenu za druhou.

V refrénu písně zpívá Iveta o tom, že by jí Lucie Bílá už neměla volat, protože už jí nevěří a nechápe ani její plané sliby. Píseň samozřejmě mohla být takto mířena na kohokoli, nebo jen jako pseudovyjádření. Iveta však později ve své knize přiznala, že skladba je skutečně o naší nejúspěšnější slavici. To dokazují i jednotlivé sloky písně, které jsou ještě daleko přímější.

Iveta si v nich stěžuje, že na každé zavolání Lucie Bílé okamžitě přiběhla a byla jí k dispozici. Nechápe ale, proč to dělala, když Lucie je podle textu písně jen jakousi jedovatou vílou. Iveta se též vyjadřuje k tomu, že ona na rozdíl od Lucie vždy říká pravdu, tím doslova naznačuje, že jí Lucie vícekrát lhala. Cokoli si řeknou, už Ivetě nedává smysl.

V druhé sloce Iveta vzdává odvěký boj mezi dvěma slavicemi. Doslova říká, že vzdává závod a že to své pěvecké sokyni již více nebude vyčítat, že nad ní Lucie prostě vyhrála. Vzápětí si ale Iveta neodpustí rýpnutí v tom, že Lucii Bílou popisuje jako osobu, která vypráví zmatené vtipy beze smyslu. Ivetě Bartošové je to ale už jedno, už o ni nemá zájem a přenechává jí slávu.

Ke konci druhé sloky se princezna českého popu ještě vrací ke slibu Lucie Bílé. Ta jí podle všeho měla říci, aby na ni počkala. Ivetina hvězda už totiž zářila a hvězda Lucie Bílé teprve vycházela. I když se domluvily, že obě budou na české hudební scéně stálicemi, stejně ji nakonec Iveta v písní vyčítá, že čas na vrcholu, který právě Lucie Bílá prožívá, býval kdysi Ivetin. Jako kdyby v tom byl patrný náznak závisti, zloby a nepřátelství.

Co se mezi zpěvačkami doopravdy stalo se už asi nikdy nedozvíme. Leda by se k celé věci vyjádřila sama Lucie Bílá až bude někdy v nějakém vzpomínkovém pořadu vyprávět o svém vztahu s Ivetou Bartošovou.

Iveta Bartošová byla princeznou české popové scény. Mnohokrát mohla dosáhnout na první místo, které ji však Lucie Bílá nespočetněkrát takříkajíc sebrala. Mohlo právě tohle být důvodem Ivetiny zášti, nebo v tom bylo něco víc?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz