Hlavní obsah
Umění a zábava

Can Yaman: Idol žen po celém světě se představuje jako osmanský voják v novém italském seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Planet2023Music / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Can Yaman je herec tureckého původu, který za posledních pár let dokázal pobláznit ženy i dívky po celém světě. Lamač ženských srdcí z tureckých telenovel se nyní vrátí v naprosto nezvyklé roli. Bude z něj voják.

Článek

Can Yaman je sice vystudovaný právník, ale rozhodl se živit jako herec, protože nechtěl být tolik svazován konvencemi. Jeho snem bylo se stát hercem. A to se mu skutečně povedlo. Svým charismatem a vzhledem pobláznil nejprve celé Turecko. Jeho sláva však rychle překročila hranice a dnes ho znají lidé po celém světě.

Divačky ho až do loňského roku mohli znát pouze z tureckých telenovel, které se i u nás těší velké oblibě. V jiném typu seriálu až do roku 2022 nehrál. Jenže spolu s jeho přestěhováním do italského hlavního města Říma nastal čas zabývat se i trochu jinými rolemi. Can Yaman má tu výhodu, že studoval italské lyceum, takže jeho italština je na perfektní úrovni rodilého mluvčího. Předloni se tak objevil v italském seriálu Barvy Palerma, který se odehrává v největším sicilském městě a kde si Can Yaman zahrál vrchního inspektora italské policie. Přestože šlo o detektivní seriál, ani o lásku zde nebyla nouze. Nyní Can Yaman natáčí druhou řadu tohoto úspěšného seriálu, který se v originále jmenuje Viola come il mare.

Can Yaman ale kývl i na roli, která je pro něho naprosto atypická. Objeví se v novém italském seriálu El Turco, který bude vyprávět příběh zběhlého osmanského vojáka Hasana Balabana, který se usadí v Itálii. V severoitalském města Moena však začne sympatizovat s místními obyvateli, za což může i jeho stupňující se náklonnost k jedné z místních žen. Začne pak bojovat za práva obyvatel města proti krutým výběrčím daní.

Postava Hasana Balabana, kterého Can Yaman v seriálu ztvární, je skutečnou historickou osobností, jejíž kult je dodnes na severu Itálie v oblasti Moeny uctíván. Italové na něj vzpomínají jako na hrdinu, který se postavil na jejich stranu i přes své osmanské kořeny. Příběh nebude samozřejmě dokumentem, takže pro potřeby seriálu bude do značné míry skutečnost upravena tak, aby příběh poskytl divákům dostatek napětí, zvratů i romantiky.

Seriál se natáčel na skutečných místech italském Moeny i na dalších místech po celé Itálii, jejíž architektura na mnoha místech evokuje dobové prostředí, které dobře posloužilo pro účely tohoto výpravného seriálu.

El Turco nebude nekonečnou telenovelou, kterou by s tímto tématem bylo dost obtížné natočit. Bude mít celkem jen šest epizod. Podle původních zpráv jsme se seriálu měli dočkat už v roce 2023 na platformě Disney+, to se ale bohužel nestalo. Dodnes nebylo oznámeno přesné datum uvedení první epizody.

Fotografie z natáčení seriálu však všem fanynkám Cana Yamana slibují, že svého idola uvidí tak, jak ho ještě neviděli. Role vojáka 17. století mu neskutečně sedne a bude se opravdu na co dívat. Určitě tak stojí za to si na seriál počkat. Can Yaman kvůli seriálu poctivě trénoval šerm, jízdu na koni i dobové bojové umění, aby jeho role byla co nejdůvěryhodnější. Výsledky jeho několikaměsíční práce budeme moci brzy zhodnotit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Can Yaman

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz