Hlavní obsah
Lidé a společnost

Can Yaman je nový sexsymbol a ženám se z něj podlamují kolena. Z Turecka se přestěhoval do Itálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagram Cana Yamana (@canyaman)

Když v roce 2012 promoval na turecké univerzitě a stal se z něj právník, Can Yaman pravděpodobně netušil, jak slavným za 10 let bude a že po něm bude šílet praktický celý svět. Ale učinil krok, který navždy změnil jeho život.

Článek

Can Yaman se narodil v tureckém Istanbulu na podzim roku 1989. Letos mu tak bude 34 let. Skvělé výsledky na základní a střední škole předznamenaly jeho vysokoškolská studia. Ty dokončil v roce 2012 a stal se z něj právník. Po krátký čas vykonával dokonce i právnickou praxi, ale cítil, že je v práci a v obleku nešťastný, když se mu hned za dveřmi otevírá celý svět.

Foto: Instagram Cana Yamana (@canyaman)

Do advokacie se už nikdy nevrátil a vydal se na hereckou dráhu. Poprvé se na televizních obrazovkách objevil v roce 2014. Miláčkem svého národa se však stal o tři roky později, když ztvárnil hlavní roli v seriálu Příchuť lásky. Od té chvíle jeho hvězda strmě stoupá bez jakéhokoli kolísání.

V Turecku dostává jednu roli za druhou. Jedná se sice o sladkobolné turecké telenovely, ale právě díky nim roste jeho popularita i za hranicemi rodného státu. Jeho jazyková výbava mu dává možnost hrát bez problémů i v zahraniční produkci. Can Yaman totiž hovoří plynně několika jazyka, kterými je kromě jeho rodné turečtiny i italština, angličtina, němčina a také španělština. Takovouto průpravu získal již na střední škole, kdy studoval Italské lyceum v Istanbulu.

Foto: Instagram Cana Yamana (@canyaman)

Can Yaman se stává tváří mnoha módních značek. Mezi ty nejznámější patří například Dolce & Gabanna nebo Mercedes-Benz. Stále rostoucí popularita ho nakonec přivede k nečekanému rozhodnutí. Na počátku roku 2021 se stěhuje do italského věčného města, do Říma.

Italština je po turečtině jeho nejsilnějším jazykem, a tak není divu, že brzy dostává první roli v italském seriálu. Jedná se o Barvy Palerma, které popisují příběh bývalé vítězky soutěže Miss Violy, jež se vrací do rodného Palerma, aby získala informace o svém otci, kterého nikdy nepoznala. Can Yaman zde ztvárnil hlavní roli policejního komisaře, který se dostává do blízkého kontaktu právě s Violou, jež začína v Palermu pracovat jako reportérka místních novin.

První evropská role katapultovala Cana Yamana ještě do větších výšin a dnes z něj blázní doslova celý svět. Divačky po něm šílí takovým způsobem, že si Can Yaman již několikrát stěžoval na narušování svého soukromí.

V současné době se Can Yaman připravuje a natáčí nový seriál s názvem El Turco, který vypráví příběh Hasana Balabana, vojáka janičářské armády, který se v roce 1683 po bitvě u Vídně usadí v severoitalské Moeně a tam bojuje za práva místních obyvatel. První fotografie Cana Yamana ze seriálu ukazují, že se skutečně bude na co dívat. Seriál bude ke shlédnutí již během roku 2023.

Foto: Instagram Cana Yamana (@canyaman)

Can Yaman se stal světovým sex symbolem kvůli svému exotickému vzhledu, dlouhým vlnitým vlasům, uhrančivým očím, vypracované postavě a neuvěřitelnému charismatu. Turkem je totiž jen z poloviny, rodina jeho otce má kořeny v Kosovu, Albánii a Severní Makedonii.

Hvězda Cana Yamana je nyní na vrcholu a můžeme jen doufat, že se na něm dlouho udrží, protože jak to často bývá, ten kdo rychle získá slávu, brzy o ni přichází.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz