Hlavní obsah
Umění a zábava

Chytrý tah Novy: Dvě série Ivety v televizi, třetí už jen na Voyo. Kdo ji chce vidět, musí zaplatit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Olly / Creative Commons / pexels.com

Seriál Iveta zpracovává téma, které stále rezonuje českým mediálním prostorem. Je o životě a smrti české popové princezny Ivety Bartošové. Dvě série už jsme mohli vidět na obrazovkách, třetí ale uvidí jen někdo.

Článek

Minisérie Iveta se tváří jako seriál, který zpracovává osud slavné české zpěvačky Ivety Bartošové, avšak i takový životopisný snímek má své trhliny. V mnoha ohledech je totiž nepřesný, od skutečnosti se zásadně odchyluje, nelogicky přeskakuje různá časová období a diváky dost často mate. Je to spíš příběh Ivetiným životem inspirovaný. Lidé ho ale milují, o čemž svědčí i jeho sledovanost. Na každou epizodu se dívá kolem 900 tisíc diváků.

Spíš než seriálem je ale jeho úspěch způsoben neustálým zájmem o zesnulou zpěvačku. Iveta Bartošová si sice vzala život již před deseti lety, fanoušci na ni ale v žádném případě nezapomněli. I ty, kterým její zpěv neučaroval, zajímá, jak to vlastně tenkrát bylo. Filmové či seriálové zpracování Ivetina života tak bylo pouze otázkou času. A k tomuto kroku se nakonec odhodlala televize Nova.

První řada seriálu vznikla již v roce 2022 a druhá pak o rok později. Přestože byl seriál původně určen pouze pro platformu Voyo, rozhodla se televize Nova u příležitosti svého třicátého výročí od zahájení vysílání, že již natočené epizody seriálu uvede na televizních obrazovkách. Postupně tak odvysílala všech šest epizod prvních dvou sérií.

Nyní má od 10. května zveřejňovat premiérovou třetí řadu. Ta se ale na obrazovky už nepodívá. Bude totiž dostupná pouze na platformě Voyo a shlédnout ji tak mohou pouze ti, kteří si tuto službu předplácí. A to může být pro některé z diváků nepříjemné zjištění. Pokud chtěla dát televize Nova svým fanouškům dárek, pak jim měla dát možnost shlédnutí celého seriálu Iveta včetně třetí řady, protože dárek, kdy dostanete jen část příběhu a zbytek si musíte zaplatit, není úplně to pravé, co by diváci očekávali.

Na druhou stranu se může jednat o skvěle promyšlený marketingový tah. Ten, kdo začne sledovat seriál Iveta na obrazovkách, bude chtít jistě vidět i třetí sérii. Její umístění na platformě Voyo pak může být impulsem, aby si divák tuto službu předplatil.

V každém případě je to tak trochu rána pod pás pro televizního diváka, který chtěl shlédnout životní osud naší popové princezny od začátku až do konce. Možná ale Nova ze svých zásad sleví znovu a třetí řada se i tak podívá, třeba příští rok, na televizní obrazovky.

Životní příběh Ivety Bartošové totiž stále zajímá velké množství potenciálních diváků. Je to příběh o ženě, která touží po lásce a po slávě. Získá oboje, jen aby si vzápětí uvědomila, že nemá ani jedno z toho. Její samota ji nakonec dožene až do náruče démonů alkoholu a léků, z níž se už nikdy nedokáže dostat.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz