Hlavní obsah
Finance

Účet v pražském aquaparku: 2700 Kč za výhodnou rodinnou vstupenku platnou po dobu 3 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

V těchto parných letních dnes přemýšlíme, jak bychom se ochladili. Při procházkách venku bývá dusno, rybníky bývají plné nečistot, a proto často volíme bazény a koupaliště. V pražském aquaparku si však na vstup musíte připravit nehoráznou sumu.

Článek

Horké dny během léta dokáží opravdu potrápit. Už to není takové teplo, jaké tu bývalo před lety. Vedra si pamatujeme už od našeho dětství, ale dusno bývalo málokdy. Dnes je dusno prakticky pořád a v takovém počasí se nám opravdu nic nechce.

Když přemýšlíme, kam vyrazit, třeba i s dětmi, tak se v horku často rozhodneme pro den někde u vody. Rybníky u nás jsou však často plné nečistot a nepříjemného porostu, nejjednodušším řešením jsou tak většinou mnohdy přeplněná koupaliště, vodní světy a aquaparky.

Hned na hranici hlavního města Prahy, v Čestlicích, se nachází největší aquapark nejen v Česku, ale i v celé střední Evropě. Atrakcí je tam opravdu nespočet. Na své si přijdou děti i dospělí. Kdo má nejradši koupání, využije vodní svět, ostatní mohou navštívit třeba saunový svět nebo wellness.

My ale zůstaneme u té vody. Pokud vyrazíme do tohoto aquaparku v páru a budeme chtít pouze do vodního světa, tedy na koupání, musíme si připravit docela slušné peníze. Takové koupání nás totiž ve dvou vyjde na necelých 1900 Kč. Strávit tu můžeme navíc jen omezený čas, maximálně 3 hodiny.

Zdá se vám ta cena neuvěřitelná? Je to ale skutečně tak. Vstupenka pro dospělého na tři hodiny vychází na 949 Kč. Levnější to mají studenti a senioři, ti zaplatí 849 Kč na stejnou dobu. Děti od 100 do 150 cm pak pouze 699 Kč.

Samozřejmě existuje i rodinná vstupenka, která je podstatně levnější, než když bychom zakupovali jednotlivé vstupenky. I tak nám ale její cena vyrazila dech. Pokud se půjde koupat čtyřčlenná rodina, zaplatí za výhodnou rodinnou vstupenku na 3 hodiny 2399 Kč. A to se bavíme o všedních dnech.

Jiné vstupné platí pro víkendy, svátky i letní prázdniny. S dětmi tedy nemáte prakticky šanci vyrazit jindy než v tomto období, takže budete platit vstupné ještě vyšší. Provozovatelé těchto aquaparků jsou si toho moc dobře vědomi. Dospělí zde v těchto dnech zaplatí 1049 Kč, studenti a senioři 949 Kč, děti 799 Kč a výhodná rodinná vstupenka vyjde na 2699 Kč.

Průměrná rodina tedy při výletu do pražského aquaparku zaplatí o letních prázdninách 2700 Kč vstupné na 3 hodiny, k tomu pár stovek za benzín nebo jízdenku na vlak či autobus, dalších pomalu tisíc korun nechá někde za oběd a občerstvení. Takový několikahodinový výlet s dětmi k vodě tak může vyjít klidně i na 4000 Kč. A to už si jen tak někdo nemůže dovolit.

Samozřejmě existuje ta levnější varianta, kdy se můžeme jet koupat například k rybníku. Ta však pro dnešní děti nebývá tolik lákavá a chtějí vyzkoušet právě tento vyhlášený aquapark, kde už někteří jejich spolužáci byli několikrát. A jen jim to zkuste odmítnout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz