Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dcera Četníka ze Saint Tropez: Její přítel si znetvořil tvář plastikami, o otcovství se přel

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adrian777 / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Starý přístav v Saint-Tropez, kde se série o četnících natáčela

Její tvář zná prakticky každý, kdo alespoň jednou viděl některý z prvních příběhů o četníkovi ze Saint-Tropez. Prakticky nikdo ale nezná její civilní jméno. Svého času však byla hvězdou první velikosti.

Článek

Geneviève Grad se narodila v roce 1944 v Paříži. O svém mládí a studiích nikdy příliš nehovořila. Ví se ale, že zpočátku se živila jako tanečnice, studium ji však táhlo k herectví. Svou první roli dostala, když jí bylo pouhých 17 let. A příležitost to byla vskutku jedinečná. Zahrála si totiž po boku Jeana Maraise ve filmu Kapitán Fracasse. Role to byla sice vedlejší, rozhodně se ale dostala do povědomí tehdejších filmařů.

Když se na začátku 60. let konal konkurz do šestidílného historického románu o Angelice, zúčastnila se konkurzu. Jenže v té době měla už nabídku na roli Nicole Cruchotové po boku Louise de Funèse v komedii Četník ze Saint Tropez. A Geneviève se rozhodla dát přednost právě této roli.

Těžko soudit, zda udělala dobře. Z Michèle Mercierové, která si Angeliku nakonec zahrála, udělala sága o nezkrotné markýze hvězdu světového formátu, štěstí jí ale nepřinesla. Navíc byla série zkrácena kvůli chování herečky na place. Geneviève Grad sice upřednostnila vedlejší roli komediálního ražení, slávu po celé Francii a mnoha dalších zemích jí ale tato role přinesla také. Tedy alespoň na čas.

Do role Nicole Cruchotové se vrátila ještě ve dvou pokračováních, ve filmu Četník v New Yorku i Četník se žení. Další tři díly se musely obejít bez ní. Geneviève se totiž věnovala jiným projektům. Žádný už ji ale neproslavil tolik jako právě legendární Četník. Pomalu se na ni začalo zapomínat. Naposledy si zahrála v roce 1983 a od té doby se stáhla do ústraní, aby mohla žít svůj život mimo filmovou kameru.

Jejím životním partnerem se stal Igor Bogdanoff, se kterým má Geneviève syna. Igor měl jednovaječné dvojče, Grichku. Právě spolu se tito dva bratři stali slavnými francouzskými moderátory. Byli mladí, krásní a chytří. S doktoráty z fyziky moderovali řadu pořadů o vědě a sci-fi. Jenže pak se ukázalo, že vědecké články, které postupně uveřejňovali v renomovaných vědeckým časopisech, jsou jen snůškou nesmyslů. A to vedlo k pochybnostem o pravosti jejich doktorátu.

Kromě toho bratři nesnesli fakt, že stárnou jako každý jiný člověk, a jejich mladistvá krása se vytrácí. Chtěli si ji zachovat a tak v průběhu let podstoupili desítky operací. Jenže právě množství takových plastických operací, z nichž některé nebyly úplně povedené, je doslova zohavilo. Bratři už v obličejích připomínali člověka jen vzdáleně.

Když se Geneviève a Igorovi narodil v roce 1976 syn Dimitri, znamenalo to konec jejich milostného vztahu. Igor nebyl připraven se stát otcem a nechtěl být otrokem otcovských povinností. Přesto spolu herečka a moderátor udržovali dobrý vztah. Později se ale Igor nechal slyšet, že zpochybňuje své otcovství. To pro pár znamenalo definitivní konec dlouholetého přátelství. Oba bratři pak zemřeli v období koronavirové pandemie na covid. Jejich úmrtí dělilo jen pouhých šest dnů.

Syn Geneviève si nepřeje být předmětem veřejného zájmu a možná i proto žije i se svou matkou v ústraní. Slavná herečka, kterou v 60. letech miloval snad každý muž a obdivovala snad každá žena, se stala obyčejnou osmdesátiletou seniorkou bez sebemenší špetky touhy po slavě.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz