Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dominik Vodička: Pohledný tanečník ze StarDance žil v Rusku, má cenu Thálie a dělá balet

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Domstrom / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Dominik Vodička

Pořad StarDance televizní diváci prostě milují. Mezi celebritami musí v každé řadě vybírat nové favority, profesionální tanečníky však už dobře znají. Někteří totiž ve StarDance tančí i několik let po sobě. Jedním z nich je právě Dominik Vodička.

Článek

Pořad StarDance se těší vysoké popularitě mezi televizními diváky již od roku 2006, kdy se vysílala jeho první řada. Od té doby se natočilo celkem dvanáct řad a letos na podzim nás čeká třináctá. Zúčastní se jí i Dominik Vodička, který bývá diváky často označován za jednoho z nejpohlednějších tanečníků posledních několika řad.

Dominik Vodička se narodil v roce 1996 v Hořovicích a tanec byl jeho láskou už od mala. V šesti letech se stal členem klubu KTS Příbram, už ve dvanácti letech ale přesídlil do Prahy do tanečního klubu Maestro, kde zůstal až dodnes. Když se pak po základní škole rozhodoval, co dál, taneční konzervatoř pro něj byla jasnou volbou.

Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Dominiku Vodičkovi se během jeho kariéry povedlo získat čtyři tituly vicemistra České republiky, a to jak ve standardních, tak v latinskoamerických tancích. Vodička se ale více specializuje právě na latinskoamerické tance. Hned dvakrát se stal účastníkem Mistrovství světa v latinskoamerických tancích. Velký úspěch pak přišel v roce 2019, kdy Vodička vyhrál cenu Thálie v kategorii Tanec a pohybové divadlo za jeho jedinečné ztvárnění Muže v představení Kytice.

Vodičkova kariéra ho pak zavedla i do ruského Novosibirsku, kde nějaký čas žil. Od roku 2017 má stále angažmá v Pražském komorním baletu. V rámci svých činností se ale také soustřeďuje na ty, kteří nejsou tanečními profesionály, a přesto je tanec nesmírně baví. V komunitě Tanec s láskou tak společně s amatéry vytváří úspěšné taneční projekty.

Ve StarDance se Vodička poprvé objevil poprvé v roce 2019. Tehdy tančil v páru se skvělou českou herečkou Veronikou Khek Kubařovou. Dominik tehdy vytvářel tak perfektní choreografie, že se páru podařilo dostat až do finále tohoto ročníku. Jejich skvělý a přesvědčivý taneční výkon jim nakonec přinesl i celkové vítězství.

V další řadě, která se vysílala v roce 2021, dostal Dominik Vodička na starosti Terezu Černochovou. I přesto, že zpěvačka neměla pro tanec úplně ty nejlepší vlohy, podařilo se mu z Terezy udělat velmi schopnou tanečnici, se kterou pak společně skončili na čtvrtém místě.

V zatím poslední loňské řadě tančil Vodička v páru s Darijou Pavlovičovou. Ta byla od začátku soutěže považována za outsidera. Přesto ji Dominik Vodička na jednotlivá kola soutěže připravil tak, že pár nakonec celou řadu vyhrál. Vítězství to bylo zasloužené, neboť jejich výkony byly absolutně úchvatné.

Letos na Dominika ale čeká ještě větší oříšek. Na podzim se totiž ve třinácté řadě StarDance pokusí televizní diváky ohromit v páru se sedmadvacetiletou kickboxerkou Martinou Ptáčkovou. Nečeká ho tedy vůbec jednoduchá práce. Na druhou stranu Dominik Vodička už ukázal, že je perfektním učitelem, a tak se od tohoto páru máme jistě na co těšit.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování posledních třech řad pořadu StarDance

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz