Hlavní obsah
Aktuální dění

Emma Smetana na olympiádě? To není vtip. Bude moderátorkou Českého domu v Paříži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tak už ani olympijské hry se neobejdou bez Emmy Smetana. Ta se totiž oficiálně stala moderátorkou Českého domu v Paříži a v průběhu celé olympiády ji tak budeme mít možnost vídat.

Článek

Emma Smetana byla pro tuto roli vybrána z očividných důvodů. Část svého života žila v Paříži, poté tam i studovala. Umí tak perfektně francouzsky, a dokonce má i francouzské občanství. Na první pohled se zdá, že takový člověk je na roli moderátora Českého domu v Paříži naprosto perfektní volbou. Jenže lidé už tak nadšení nejsou. Smetanu totiž mnoho z nich nemůže vystát.

Po nepodařeném primáckém seriálu Eliška a Damián, kde Emma Smetana zkoušela i herectví, je tato celebrita terčem mnoha kritiků. Naposledy to schytala za své oblečení, ve kterém si vyšla ven během karlovarského filmového festivalu. A nyní Emma míří do Paříže. V Českém domě v Paříži bude vítat řadu sportovních hostů, pohovoří se sportovci a uvítá české i zahraniční hosty, kteří přijdou do Českého domu fandit, nebo se jen tak podívat a dozvědět se něco o České republice.

Zúčastnit se akcí moderovaných Emmou Smetana je možné přímo na místě v Českém domě v Paříži, většinu programu ale bude možné sledovat i online. Emma Smetana se tak během olympiády dostane i do našich obýváků a bude komentovat výkony našich sportovců.

Ať už je Emma Smetana u diváků oblíbená, či nikoli, rozhodně se toho nebojí. Na facebookové stránce Českého olympijského týmu se totiž objevilo video, které zve všechny do Českého domu v Paříži. Vystupuje na něm sama Emma, které zve potenciální zájemce hned v šesti jazycích. Kromě francouzštiny a angličtiny používá italštinu, němčinu, španělštinu či hebrejštinu. Škoda jen, že Emma zapomněla na svou rodnou češtinu, a tak pozvánku do Českého domu v Paříži čeští diváci nedostali.

Okamžitě po zveřejnění videa se na hlavu Emmy Smetana snesla vlna kritiky. Lidé ji odsuzují zejména za to, že se dostane všude. Někteří zmiňovali i chybu, kterou Emma Smetana skutečně v italské části pozvánky udělala. Jiní komentující ji ale hájili a vychvalovali za její znalost jazyků.

Pokud by se někdo za Emmou Smetana a týmem, který bude mít provoz Českého domu v Paříži na starost, chtěl vypravit, musí se dostat do parku La Vilette, který je vskutku nádherným místem. Sice se nachází doslova na kraji Paříže, ale protéká jím kanál svatého Martina, podél něhož se můžete jen tak projít, nebo se po něm projet lodí. Kanál pak totiž teče až do centra Paříže, kde se kolem náměstí Bastilly vlévá do Seiny.

Český dům v Paříži ale nebude zajímavý jen pro Čechy pobývající v Paříži a pro ty, které zajímá olympiáda. Cizinci tu totiž mohou ochutnat řadu pivních speciálů z České republiky a okusit tak kousek Česka v samém srdci francouzské metropole.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz