Hlavní obsah
Umění a zábava

Finále Peče celá země šokovalo: Údajně protežovaná Tereza schytala kritiku, Roman absolutně nestíhal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jill Wellington / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Třetí řada soutěže amatérských pekařů a cukrářů Peče celá země je u konce. V sobotu večer odvysílala Česká televize poslední finálový díl. Vyhlášení vítěze bylo pro diváky u televizních obrazovek doslova šokující.

Článek

Tři finálově naladění soutěžící se v osobní výzvě do pečení moc nepustili. Úkolem totiž byla zmrzlina na tři způsoby. Kromě zmrzlinových kornoutků vytvářeli finalisté i zmrzlinové sendviče a nanuky na dřívku. Pánové pracovali s vaflovačem. Vojtěch byl jako vždy sebejistý, Roman naopak vypadal vyděšeně, jako kdyby s vaflovačem nikdy nepracoval. Přestože se to do finále vůbec nehodilo, vyžadoval Roman opět pomoc a asistenci od kolegů stejně jako v mnoha předchozích dílech soutěže. Kromě vztekajícího se Romana pracovali zbylí soutěžící v klidu a s časovou rezervou.

Od každého druhu zmrzliny měli vyrobit soutěžící čtyři kusy. To pánové splnili, jen Tereza vyráběla dva kusy navíc, které prezentovala jako pozornost pro moderátory „Vašíka a Terezku“. Nejvíce chvály putovalo právě na Terezinu adresu, avšak nejnápaditější trojice zmrzlinových pochoutek vyrobil Vojtěch, který je pojmenoval podle států, jejichž typické chutě měly zmrzliny připomínat.

V technické výzvě připravovali soutěžící náročné dorty Saint Honoré, kde museli kombinovat zrychlené listové těsto, odpalované těsto a dva krémy. Zmatkoval opět Roman, protože nepostupoval podle návodu, který soutěžící dostali od porotce Josefa Maršálka. Opět mu musel pomoci Vojta. Porotci ale nejvíce vychválili Terezu, Roman dopadl nejhůře.

Do třetího kola tak soutěžící vstupovali s tím, že Tereza jasně vede, nic ale ještě nebylo rozhodnuto. Druhý soutěžní den se finalisté pustili do kreativní výzvy. Rautový stolek, který měli v posledním kole vytvořit, se podle zadání musel skládat z pěti druhů sladkostí a středového dortu. K tomu se mělo podávat ještě pět litrů domácí limonády. Při posledním pečení provázela nervozita již všechny soutěžící, avšak všichni zúčastnění hýřili nápaditostí. Vojta své výtvory dokončil jako první. Roman jako klasicky nestíhal. A pak už to bylo jen v rukách porotců, o jejichž objektivitě se v předchozích týdnech spekulovalo.

Už v prvních dvou kolech se mohlo zdát, že porota opět přehnaně chválí Terezu. Přestože její výtvory byly velmi kreativní, Vojtovy byly na první pohled lepší. Po skončení třetího kola ale dostala Tereza za svou práci několik výtek. Divák snad ani nemohl uvěřit tomu, že se z úst poroty snesla na její výkon drobná kritika. Roman místo pěti druhů sladkostí pouze čtyři. A to porota nezapomněla okomentovat. Zároveň byl ale Roman chválen za velký posun v průběhu celé soutěže. Vojta vykouzlil party rautový stolek plný odvážných dortů a netypických chutí. Přesto slyšel od poroty pouze slova chvály. Oba porotci nešetřili superlativy.

Když moderátoři večera, Tereza Bebarová a Václav Kopta, vyhlásili vítěze celé řady, mnoho diváků to jistě překvapilo. I přes opakovaná tvrzení na sociálních sítích, že porota nadržuje Tereze, vyhrál zaslouženě Vojtěch, který po celou řadu předváděl famózní výkony. Nakonec tak možná názory diváků na podjatost poroty nebyly opodstatněné. Vše dopadlo tak, jak mělo. Vítěze známe a třetí řadě Peče celá země je konec.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování třetí řady pořadu Peče celá země (Česká televize)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz