Hlavní obsah
Umění a zábava

Finále StarDance přineslo šok: Favoritka soutěže skončila druhá, Pavlovičová předvedla famózní výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Domstrom / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Dominik Vodička, profesionální tanečník vítězného páru a taneční partner Dariji Pavlovičové

Máme za sebou velké finále StarDance. A bylo to opravdové drama. Tři páry se pustily do boje o vítězství letošního ročníku této soutěže. A vyhlášení výsledků byl naprostý šok.

Článek

Finálový večer dvanácté řady StarDance byl doslova nabitý skvělými výkony. Jako první na parket vplul pár ve složení Darija PavlovičováDominik Vodička. Nejprve připomněli svůj nejlepší latinskoamerický tanec, kterým byla samba na podklad s tureckými rytmy. Darija předvedla, že se od posledního kola zase o kousek posunula a že společně s Dominikem svůj tanec vyšperkovala. Přestože byl v prvním tanci Dominik daleko viditelnější a výraznější, Darija se s ním snažila držet krok. Jako úvodní kolo to bylo naprosto úchvatné, na čemž měla zásluhu i stylová dekorace parketu.

Druhý tanec tohoto páru nás vzal do pohádky. Darija se proměnila v zelené pohádkové stvoření a Dominik Vodička v jejího prince. Nádherným ladným krokem nás společně provedli celý waltzem a jistě dojali nejednoho diváka v sále. Tenhle tanec byl naprosto dokonalý. Jejich společný freestyle, který byl třetím tancem tohoto páru, vypadal jako z jiného světa. Oba byli v bílém a jejich ztvárnění přírody bylo naplněno něžností a souzněním, přestože dávalo do kontrastu krásu přírody s jejím současným neutěšeným stavem. A toto souznění nebylo pouze s představovanou přírodou, ale oba tanečnici souzněli i mezi sebou. Byl to jeden z nejkrásnějších tanců, který pár za celou dobu trvání soutěže na tanečním parketu ztvárnil.

Tanec dle vlastního výběru byl v podání páru Darija Pavlovičová a Dominik Vodička naprosto excelentní. Herečka svými pohyby ztvárnila velmi silné emoce, na což musí mít člověk od přírody talent. Drama, ve kterém Darija vypadala jako posedlá ďáblem, bylo tak uvěřitelné, že by se tento výkon dal označit jako vrchol celé soutěže.

Velmi pěkně měl scénicky provedený první tanec i druhý pár večera, snowboardistka Eva Adamczyková s tanečním partnerem Jakubem Mazůchem. Dokonalé ztvárnění rumby vypadalo, jako kdyby jej tancovali dva profesionální tanečníci. Pozoruhodný výkon následně ocenila i porota, která by je nejraději ocenila ještě vyššími známkami, než jaké mají k dispozici. V druhém tanci se Eva proměnila v princeznu, která se v ladném a něžném tanci pokouší získat svého prince. Nádherné kostýmy skvěle umocnily neskutečný zážitek z tohoto velmi jemného a romantického valčíku.

Naprosto uvolněná byla Eva Adamczyková i ve freestylovém tanci. Navíc jí to neskutečně slušelo a role, kterou v tanci ztvárnila, ji seděla přímo na tělo. Akorát byl tanec pojat poněkud konzervativněji. Přestože se jednalo o freestyle, držel se pár v mnoha ohledech hudebního sambového podkladu. I tak to ale vizuálně byl jeden z nejlepších výkonů, který v soutěži pár předvedl. Ve vlastním výběru tance vsadil pár na výrazový a herecky náročný tanec, který se jim i tentokrát povedl.

Latinskoamerickým paso doble otevřel sérii svých tanců i třetí a poslední soutěžní pár tohoto večera, kajakář Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou. Výrazově to mělo všechno, co takový tanec vyžaduje. U Hradilka se však projevila jeho velká nevýhoda a tou jsou pro tanečníka přespříliš krátké nohy. Může to pak z pohledu televizního diváka působit i trochu komicky, přestože Hradilek žádné velké chyby v tomto tanci neudělal.

Až na pár perfektně provedených zvedaček se ale žádný zázrak nekonal v jejich druhém tanci. Bylo to spíš o dramatu, který pár předváděl po herecké stránce, taneční složka byla na úkor toho upozaděna. I to ale k tangu patří. Ve freestylu vsadil pár na vodu, ve které je kajakář jako doma. Tanec to byl velmi efektní, avšak excelovala zejména taneční partnerka. Vavřinec Hradilek však opět předvedl jakou má sílu. Množství náročných zvedaček zvládl bravurně.

V posledním soutěžním tanci večera, který byl vybrán samotným párem jako jejich nejlepší, vsadili všechny své karty Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková na humor. Ve studiu předvedli zábavnou scénku, do které zapojili i Hradilkův oblíbený kajak. A i tentokrát to pobavilo. Navíc to bylo mnohem lépe provedené, než když to pár tancoval poprvé.

Poté, co páry odtancovaly všechny své tance, přišel čas na rozhodnutí. To, že pár Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková skončil na bronzové příčce se dalo očekávat. Přeci jen byl tento pár z trojice finalistů nejslabší. Pak ale přišel doslova šok. Po celou dobu soutěže favorizovaná Eva Adamczyková titul královny tanečního parketu nezískala. Vítězkou se stala Darija Pavlovičová spolu s Dominikem Vodičkou. A určitě to bylo zasloužené. Darija si vítězství za svůj pokrok, který za deset kol soutěže předvedla, určitě zasloužila. Dojemné projevy obou účastníků svědčí o tom, že pár měl k sobě hodně blízko. A možná i právě proto si získal srdce největšího počtu televizní diváků.

Vítězku už tedy známe a můžeme jen gratulovat. Letošnímu ročníku StarDance je konec. Uznání si však zaslouží všechny páry, obzvláště Eva Adamczyková, která ze sebe vydala to nejlepší.

Zpracováno na základě přímého přenosu finálového večera soutěže StarDance (vysíláno 16.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz