Hlavní obsah
Umění a zábava

Helena Vondráčková v O2 areně: Nepovedený pěvecký výkon zachraňovala atmosféra a hlasitá hudba

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Biograf1234 / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Helena Vondráčková má za sebou velkolepý koncert v pražské O2 areně. Ve vskutku jedinečné atmosféře s ní zpívala téměř celá hala. Jenže pěvecky už to ze strany zpěvačky zkrátka nebylo ono.

Článek

Velkolepý koncert v největší pražské hale a silné emocionální zážitky má za sebou jedna ze stálic naší hudební scény. Fenomenální večer prožila Helena Vondráčková ve společnosti svých nejvěrnějších fanoušků, kteří jí po celý večer dávali najevo, že zpěvačka je pro ně stále jejich velkým idolem.

Helena Vondráčková začala koncert svým velkým hitem z původního repertoáru skupiny ABBA. Skladba A ty se ptáš co já sklidila ohromné ovace. Během dvouhodinového koncertu, který zpěvačka odzpívala naživo, se na pódiu objevilo i několik hostů. Mezi ty nejvýraznější pěvecké hvězdy patřila zpěvačka Olga Lounová a hudební skupina J.A.R. Velká poklona patří Heleně Vondráčková za to, jakým způsobem koncert po fyzické stránce zvládla. Její kondice je v tak pokročilém věku obdivuhodná. Až na malé přestávky totiž Helena neodešla z pódia.

Bylo vidět, že její hity jsou doslova nestárnoucí. Prakticky všechny si s ní totiž pobrukovala téměř celá hala. Helenini nejvěrnější fanoušci si po celý večer zpívali jejich zamilované písně spolu se svým pěveckým idolem. A že se skutečně jednalo o jeden hit za druhým. Těch má totiž Helena Vondráčková na kontě desítky.

Koncert ale nebyl v žádném případě dokonalý. Našlo by se tam spousta nedostatků, mezi které patřilo zejména tradičně špatné ozvučení O2 areny. Hala při většině koncertu nemá dobrou akustiku, v tomto případě byla navíc hudba velmi hlasitá, hlas Heleny Vondráčkové se tak často v silné hudbě topil. Možná ale právě to bylo jednou z věcí, která celý koncert zachraňovala.

Hlasitá hudba, skvělá pěvecká company, která Helenu doprovázela, a také hlasitý zpěv obecenstva má největší zásluhu na tom, že i přes nedostatky zpěvaččina pěveckého výkonu si všichni návštěvníci koncert náramně užili a vytvořili neopakovatelnou atmosféru. Pěvecky to ze strany zpěvačky totiž nebylo ono.

Helena Vondráčková samozřejmě vždy byla vynikající zpěvačkou, s věkem ale stárne i hlas. Na vyzpívání některých výšek Helena už prostě nemá. V mnoha pasážích její hlas nepříjemně vibruje, přeskakuje a někdy dokonce ujíždí mimo melodii. Při poslechu tak může její výkon na nezaujatého diváka působit místy i falešně, což se právě na tomto koncertu mnohokrát potvrdilo. I přes jedinečnou atmosféru se tak nedá hovořit o kvalitním pěveckém výkonu.

To ale rozhodně nesnižuje zpěvaččiny kvality, kterými dokázala, že je stále ještě jednou ze stálic české hudební scény. Skvělé taneční výkony náročné na udýchání, spousta krásných rób, do kterých se Helena během jednoho večera stačila převléknout, a doslova nekonečná šňůra jednoho hitu za druhým. Jakkoli závažné nedostatky jí její věrní fanoušci jistě prominou.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru na koncert Heleny Vondráčkové v O2 areně (24.6.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz