Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ivana Gottová dala Gottovi přednost před Michaelem Douglasem. Ten k nim přijel taxíkem na oběd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ivana Gottová s Karlem Gottem v roce 2013

Ivana Gottová vešla do povědomí české veřejnosti jako televizní moderátorka, která si za muže vzala toho nejslavnějšího zpěváka naší moderní historie, Karla Gotta. Jenže předtím chodila s hollywoodskou hvězdou velkého jména.

Článek

Ivana Gottová, za svobodna Macháčková, se narodila v roce 1976. Zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by se z ní jednou měla stát mediálně známá tvář. Vystudovala střední zdravotnickou školu a pak odjela jako au pair do USA. Vydržela tam tři roky. Pak už její kroky pomalu směřovaly do šoubyznysu. Nejprve byla asistentkou zahraničních hvězd při jejich pobytu v ČR spojeném s natáčením filmů. Jeden čas byla dokonce producentkou pražského muzikálového divadla Broadway.

Veřejnost ji začala vnímat až v momentě, kdy vyšel najevo její vztah s mnohonásobným Zlatým slavíkem Karlem Gottem. Následovala narození jejich první dcery, svatba a pak druhé těhotenství. V té době už nebyl nikdo, kdo by Ivanu Gottovou neznal. Stala se také na pět let tváří televize Prima, když začala moderovat pořad této televizní stanice s názvem VIP zprávy. A Ivana Gottová stála po boku svého muže až do jeho smrti v roce 2019.

Karel Gott ale samozřejmě nebyl jejím prvním partnerem. Ivana Gottová totiž ještě před ním chodila s filmovou hvězdou světového formátu, kterou jí mohl závidět celý Hollywood. Při svém pobytu v Americe se totiž v San Francisku seznámila s Michaelem Douglasem. Vybral si ji z davu při natáčení a zkoušel ji ohromit českými vulgárními slovíčky, které znal od Miloše Formana. Následovala večeře a Ivana neodolala Douglasovu šarmu.

Jejich vztah trval dva roky. Rozpadl se v momentě, kdy se Ivana musela z USA vrátit do Čech. To tehdy ještě nevěděla, že si ji všimne i mistr Gott. Michael Douglas však na dva společné roky nikdy nezapomněl. V roce 2014 se při natáčení filmu V utajení ocitl v Česku a rozhodl se, že svou dávnou lásku musí navštívit.

V té době už byla Ivana provdaná za Karla, a tak je spolu seznámila. Michael Douglas k nim tehdy přijel taxíkem na oběd na Bertramku, ale spletl si dům. Zazvonil u sousedů. Jaké to asi muselo být překvapení, když sousedé otevřeli dveře a tam stál slavný hollywoodský herec.

Podle Gottovi autobiografie vzniklo mezi ním a Douglasem přátelství. Když Karel onemocněl, poslal mu hollywoodský herec dokonce útěšné přání. V té době je totiž spojoval podobný osud. Michael Douglas si rakovinou prošel také. Na rozdíl od Karla Gotta se ale vyléčil a mohl se tak vrátit ke své práci. Karel Gott svůj boj bohužel prohrál. Letos bude Michael Douglas slavit 80. narozeniny a je ve skvělé formě. Stejného věku se dožil i Karel Gott.

Ivana Gottová se letos chystá zpřístupnit vilu na Bertramce, kde společně s Karlem a jejich dcerami žila a kde s nimi také logicky obědval i Michael Douglas. Z domu Karla Gotta se tak stane muzeum, které může přinést mnoho emotivních zážitků jeho fanouškům, kteří ho nepřestávají obdivovat.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz