Hlavní obsah
Lidé a společnost

Iveta Bartošová zemřela na stejném místě a ve stejný den jako její milovaný Petr Sepéši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Iveta Bartošová byla jedna z našich nejlepších zpěvaček. Přezdívalo se jí dokonce princezna českého popu. Její život ale bohužel skončil tragicky. Rozhodla se totiž dobrovolně odejít z tohoto světa.

Článek

Iveta Bartošová se proslavila na počátku osmdesátých let jako součást pěveckého dua se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ten měl být její první velkou láskou. Přestože se později vyrojily informace o tom, že jí byl zpěvák opakovaně nevěrný a sama zpěvačka to několikrát ve svých autobiografiích potvrdila, zdá se, že byl její osudovou láskou a jeho smrt předznamenala Ivetin velký pád.

Iveta Bartošová vystoupala po smrti Petra Sepéšiho na svůj kariérní vrchol. V devadesátých letech však začínají její život provázet první skandály. Zdá se však, že je Iveta z nejhoršího venku. Po rozchodu s Ladislavem Štaidlem je to ale jeden velký skandál za druhým. Prakticky nepřetržitě se u ní střídají období, kdy se Iveta nachází na úplném dně a nevychází mezi lidi s obdobími jejich velkých comebacků, kdy na sobě vždy dokázala zapracovat a vrátit se v plné síle na vrchol.

Jednou už se ale svého comebacku nedočkala. Rozhodla se totiž dobrovolně opustit tento svět. V roce 2014 spáchala sebevraždu. Její rodina přišla o svou drahocennou dceru, sestru i matku, svět showbyznysu o talentovanou zpěvačku s nádherným hlasem a kouzlem osobnosti.

Kolem Ivetiny smrti je toho však víc, co nasvědčuje tomu, že se nikdy plně nevyrovnala se smrtí své první lásky, Petra Sepéšiho. Ten totiž zemřel na železničním přejezdu v roce 1985. Vina to byla jeho. Závory byly dole, vlak dlouho nejel, a tak se z netrpělivosti rozhodl, že dál už čekat nebude. Jakmile se dostal na přejezd, smetl ho i s vozem jedoucí vlak. Není až příliš velkou náhodou, že si Iveta pro místo, kde předčasně opustí tento svět, zvolila také železnici? Stejné místo, kde 29 let před tím zemřela její láska.

A to není jediná věc, kterou má smrt Ivety a Petra společnou. Petr Sepéši zemřel 29. července a Iveta Bartošová odešla z tohoto světa 29. dubna. Oba tak zemřeli přesně ve stejný den v měsíci.

Je možné, že stejný den v měsíci si Iveta pro svou smrt zvolila záměrně? Že v tom měla být jakási symbolika? To je víc než pravděpodobné. Iveta byla podle všeho zoufalá a smrt viděla jako jediné východisko. Víc se své první lásce přiblížit už nikdy nemohla. Do července bylo totiž daleko.

Pokud obě tyto podobnosti byly Ivetiným záměrem, pak z toho plyne pouze jediná věc. Petr Sepéši byl Ivetinou životní láskou a ona se s jeho smrtí nikdy nevyrovnala. Snažila se žít dál, ale osud ji vždy uštědřil tvrdou ránu. Z mladé a důvěřivě naivní dívky se tak pomalu stávala psychicky nemocná osoba, pro kterou se sláva a pozornost pomalu stávala přítěží. Podivné existence, které jí v posledních letech obklopovaly, ji stáhly na úplné dno.

Petr a Iveta. Pár, na který byla radost pohledět. Nic takového tady totiž v showbyznysu v té době nebylo. Během pár měsíců se stali miláčky národa. A Iveta zůstává v našich srdcích i skoro deset let po své smrti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz