Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jana Paulová bude ve StarDance nejstarší ženskou soutěžící v historii pořadu. Z mužů vede Trávníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Jana Paulová

StarDance sice začíná přibližně až za půl roku, Česká televize už ale postupně odkrývá jména prvních účastníků. Je mezi nimi i známá česká herečka Jana Paulová, která bude nově držet pozici nejstarší ženské účastnice soutěže.

Článek

Jana Paulová oslavila letos 69. narozeniny, a tak pro ni bude účast v náročné taneční soutěži výzvou. Přestože Jana vypadá na svůj věk výborně a jen málokdo by jí ho hádal, hodiny a hodiny tréninků dají člověku zabrat. Udržet se a uspět v konkurenci mnohem mladších soutěžících, tak pro ni bude velmi těžký úkol.

Když nebudeme počítat třináctou řadu, která teprve začne, byla historicky nejstarší účastnicí soutěže Ivana Chýlková, která krátce před zahájením loňské řady oslavila 60. narozeniny. V roce 2006 se první řady soutěže ve věku devětapadesáti let zúčastnila herečka Jana Švandová.

Ani jedna z těchto dam ale v pořadu žádné úspěchy neslavila. Ivana Chýlková vypadla jako druhá ve třetím kole, Jana Švandová se sice probojovala až do kola čtvrtého, požádala ale diváky, aby jí a jejímu partnerovi již neposílali hlasy, protože se cítila příliš unavená.

Jana Paulová tak bude sice nejstarší soutěžící ženou v historii pořadu, avšak naprosté prvenství drží i nadále muž. Jedenácté řady soutěže se totiž v roce 2021 zúčastnil pohádkový princ, herec a moderátor Pavel Trávniček, kterému v té době bylo neuvěřitelných 71 let. Ani jeho působení v soutěži však nemělo dlouhého trvání. Trávníček vypadl hned jako první. Hned za Pavlem Trávníčkem zkusil své štěstí čtyřiašedesátiletý David Prachař. Soutěž ale také opustil hned v prvním vyřazovacím kole.

Starší soutěžící tak obecně v české verzi pořadu StarDance úspěchy slavit nemohou, na druhou stranu je úspěchem pro něj již to, že se pro tak náročnou soutěž rozhodli a dokázali absolvovat mnoho tréninků ještě před zahájením soutěže.

Ne vždy ale musí být staří ku neprospěchu. Slovenské verze soutěže, která se nazývá Let´s Dance, se zúčastnila herečka a zároveň matka českého herce a hudebníka Ondřeje Gregora Brzobohatého. Hana Gregorová všem dokázala, že i v 71 letech se takové soutěže nemusí bát. Vydržela až do čtvrtého kola, které se stalo jejím posledním. Odešla však se vztyčenou hlavou. Nevzdala to a bojovala až do konce.

Seznam jmen celebrit na letošním ročníku StarDance se začíná pomalu zaplňovat. Kromě zmiňované Jany Paulové by se tohoto ročníku měla zúčastnit i zpěvačka Lucie Vondráčková, herečka Marta Dancingerová, kickboxerka Martina Ptáčková či kuchařka Ta Thuy Dung, kterou lidé znají pod přezdívkou Chili. Ve hře jsou i dva muži. Tím prvním je oblíbený herec Filip Blažek či syn choreografa Richarda Hese, úspěšný herec Oskar Hes. Tak uvidíme, jaká jména ještě doplní podzimní desítku.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz