Hlavní obsah
Umění a zábava

Jiří Langmajer se opět v rámci role vrací na moře. Nejdříve ztroskotal, teď hledá poklad

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Lipár / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Jiří Langmajer

Jiří Langmajer je jedním z nejčastěji obsazovaných českých herců. Romantických komedií už ale bylo dost. Nyní se herec už podruhé vrací na moře, aby nám spolu s hereckými kolegy ukázal, že české filmy mohou vznikat i v exotickém prostředí.

Článek

Jiří Langmajer se na filmové plátno dostal již na počátku 80. let. Když si zahrál ve svém první filmu Kluk za dvě pětky bylo mu pouhých 17 let. Langmajer se ale v průběhu let stal jednou z největších stálic na našem filmovém nebi. Jeho postavy nebyly sice vždy kladné, i tak si za svůj herecký výkon vždy zasloužil uznání televizních diváků. V posledních letech ale hrál zejména hlavní role v romantických komediích. A těch herec natočil opravdu velké množství.

Producenti nyní ale zřejmě dospěli k názoru, že už toho bylo dost. Přerušili totiž Langmajerovu šňůru velmi podobných snímků založených jen na milostných patáliích muže ve středním věku a v loňském roce ho v rámci jeho nové filmové role poslali na pustý ostrov. Snímek Ostrov, v němž si zahrál po boku Jany Plodkové, byl sice také romantickou komedií, příběh byl ale zasazen do tohoto exotického prostředí, kde páru hrozilo mnohé nebezpečí ze strany ostrova. A právě to bylo pro diváky, kteří jsou zvyklí na typicky české prostředí města nebo venkova, největší lákadlem.

Film nebyl vyloženým propadákem. Že by se ale jednoho na poli české kinematografie o nějaký zázrak, se rozhodně říci nedá. Oba manželé byli na začátku snímku absolutně nesnesitelní a v určitých situacích se chovali zcela nelogicky. Tak by se nikdo v krizové situaci rozhodně nechoval. Pro ně ale bylo mnohem horší trávit čas spolu než to, že se ocitli na pustém ostrově, kde vůbec nic není a záchrana je v nedohlednu.

I přes průměrnost snímku Ostrov se ale producenti rozhodli poslat Langmajera na moře znovu. Tentokrát po boku o mnoho let mladší Veroniky Khek Kubařové, která bude hrát jeho dceru, s níž nebude mít jeho postava úplně ty nejlepší vztahy. Příběh se tentokrát bude odehrávat na Bali, takže o exotiku nebude opět nouze. Jen aby ale exotika nebyla tím nejlepším, co nám film nabídne, stejně jako tomu bylo v případě Ostrova.

Film Poklad by ale konečně neměl být naplněn romantikou, měl by se soustřeďovat právě na hledání dávného a ztraceného pokladu a tím by se měl od mnoho Langmajerových filmů odlišovat. Přestože komediální prvky budou jeho nedílnou součástí, mělo by jít ve skrze o dobrodružný film. Teď jde ale ještě o to, aby se tvůrci právě na této dobrodružné stránce nepřecenili a film nepůsobil spíš jako parodie na zahraniční filmy podobného žánru.

Jiří Langmajer se stal prvním českým hercem, který těsně před šedesátkou jezdí natáčet filmy po celém světě. Doufejme tedy jen, že Poklad bude lepší podívanou, než byl loňský Ostrov.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Veronika Khek Kubařová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz