Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Kam na čarodějnice v Praze? Můžete je pálit v loděnici, na tvrzi, na náplavce nebo i na Kampě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bengt Nyman / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Filipojakubská noc, jak se také někdy svátku pálení čarodějnic říká, je nocí na přelomu dubna a května, kdy se již od 19. století rozdělávají ohně. Tyto oslavy plní dnes zejména funkci společenskou. Tak kde je můžete v Praze oslavit?

Článek

Na vesnicích a v menších městech se lidé často scházejí u obecního ohně, nebo si zakládají své vlastní ohně na zahradách či u chat, ale v Praze takovou možnost mnoho lidí nemá. Proto se každý rok pořádají organizované akce. Ty jsou často doprovázeny programem pro děti i dospělé a zahrnují i občerstvení. Zde je přehled několika akcí pálení čarodějnic, které můžete navštívit.

Čarodějnice v loděnici Vltava si užijete zejména s malými dětmi. Můžete zde navštívit lanové centrum, projet se můžete po Vltavě na lodičkách, čeká vás i divadelní představení. V plánu jsou zábavné hry pro děti. Při pálení ohně je možné si na ohni upéct špekáčky.

S podporou hlavního města Prahy se koná pálení čarodějnic na Chodovské tvrzi. Program slibuje odpoledne plné her pro malé i větší děti. Samozřejmostí je opět i opékání uzeniny na ohni.

Na smíchovské náplavce se oslava filipojakubské noci započne již v těsně před obědem. Program pro děti slibuje výrobu čarodějných klobouků, tvoření pískem, pletení copánků, projížďky na kolotoči i malování čarodějnic. Večer se pak odehraje několik vystoupení ohnivé show. V průběhu celé akce bude k dispozici výběr nápojů a jídel z celého světa.

Malostranské čarodějnice připravují program pro děti na Kampě již od 15 hodin. Zde si děti užijí skákací hrad, kolotoč či rytířské cesty. Večer pak opékání špekáčků, ohnivou šou a další zábavní program. Na Malostranském náměstí se od 15 do 18 hodin můžete nechat nalíčit na čarodějnice. V 19 hodin vzplane na Kampě připravená hranice.

Praha 6 připravila bohatý čarodějnický program v parku Ladronka. Kromě tradičních her, pálení ohně a opékání buřtů zde vystoupí i Pavel Callta, Pam Rabbit nebo duo Ben a Matteo. V parku bude možné si i zasportovat a ochutnat speciality světové gastronomie.

Na Chvalské tvrzi se sice platí vstupné, ale program je opravdu bohatý. Už od 14 hodin se děti vyřádí na kolotočích a v různých soutěžích. Vystoupí i kouzelník. O večerní program se postará kapela Kašpárek v rohlíku a pro dospělé pak vystoupí kapela Mňága a Žďorp.

Pokud s dětmi máte program na večer, nebo je naopak večer nechcete nikam tahat, vyrazte mezi 10. a 14. hodinou například do obchodního centra Letňany. Podobnou akci pro děti pořádají i další obchodní centra. Zde bude možné si vytvořit masky, zkusit čarodějné účesy nebo si pomalovat obličej.

Akcí spojených s pálením čarodějnic se v Praze 30. dubna koná opravdu mnoho. My jsme pro vás vybrali ty opravdu zajímavé. Než se pro nějakou rozhodnete, zkuste se ale podívat, zda se ve vašem okolí nekoná podobně zajímavá akce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Filipojakubská noc

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz