Hlavní obsah
Umění a zábava

Leoš Mareš se zúčastnil AZ-kvízu: Porazil Bena Cristovaa a postoupil do finále

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Česká televize pravidelně natáčí speciální epizody oblíbené soutěže AZ-kvíz, ve kterých soutěží slavné osobnosti. Do prvního letošního dílu dorazil Leoš Mareš a Ben Cristovao.

Článek

Leoš Mareš je známý jako jeden z nejlepších českých moderátorů, který poslední roky dobývá i jevištní prkna se svými koncerty, kdy beznadějně vyprodává takové prostory jako je pražská O2 arena. Na sociální síti Instagram ho sleduje neuvěřitelných 1,2 milionů sledujících, což je na českou hvězdu velmi vysoké číslo.

Ben Cristovao je oproti tomu účastník talentové soutěže Česko Slovenská SuperStar, které se zúčastnil v roce 2009. Od té doby je úspěšným českým zpěvákem a rapperem, který se těší přízni fanoušků a na Instagramu ho sleduje téměř 900 tisíc diváků.

Česká televize tak nemohla vybrat lépe. Tyto dva pány si totiž zvolila jako soutěžící do speciálního vydání jejího pořadu. Soutěž AZ-kvíz se těší vysoké popularitě a vysílá se nepřetržitě již od roku 1997. Celých 27 let pořadem provázejí moderátoři Eva Macourková a Aleš Zbořil. Pravidelně ale Česká televize natáčí i díly, ve kterých se objevují celebrity. Tyto epizody jsou dostupné na internetu pod názvem ČT art kvíz.

V první letošní speciálně epizodě proti sobě stanuli právě Leoš Mareš s Benem Cristovaem. A že se bylo na co koukat. Už na začátku pořadu vykolejili soutěžící moderátora, který tak od prvních minut mohl očekávat, že se pořad nebude vyvíjet hladce, tak jak tomu bývá u normálních epizod. A občas měl Aleš Zbořil co dělat, aby jejich výrazné projevy ukočíroval.

Leoš Mareš si jako obvykle začal dělat legraci už při svém představování, kdy uvedl, že se cítí hlavně zpěvákem. Nakonec se ale dostal i ke všem svým dalším profesím, kterým se v posledních letech věnuje. Pak už se sice začaly pokládat otázky, kdo by ale myslel, že v tomto momentě už to půjde hladce, byl by na omylu. Už při první otázce totiž začal moderátorské otěže přebírat Mareš a začal si ze speciální epizody dělat svůj pořad.

Nakonec se ale přece jen oba zkoncentrovali a začala skutečná soutěž. Zpočátku to vypadalo, že je Leoš jasným vítězem, protože začal chrlit správné odpovědi, kdežto Ben Cristovao nevěděl zhola nic. Po pár minutách už to ale tak jednoznačně nevypadalo. Leoš Mareš se začal mýlit, některé otázky dokonce vůbec nevěděl, Ben Cristovao naopak začal zabírat některá pole svými správnými odpovědmi, přestože se několikrát sám sebe ptal, co v pořadu vlastně dělá, když se tam pokládají tak těžké otázky.

Semifinálovou epizodu nakonec vyhrál Leoš Mareš a postoupil tak do finálového boje. Na obou soutěžících ale bylo vidět, že si svůj vzájemný souboj užili. Diváky v mnoha momentech rozesmáli určitě.

Druhý finalista, který se utká s Leošem, zatím není znám. Vzejde z dalšího semifinále, ve kterém se utkají sourozenci Jan a Marsell Bendigovi. Už teď se ale můžeme těšit na finálový večer, ve kterém nás Leoš Mareš se svým smyslem pro humor určitě znovu rozesměje.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování ČT art kvízu s Leošem Marešem a Benem Cristovaem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz