Hlavní obsah
Lidé a společnost

Malý Jake ze seriálu Dva a půl chlapa: Objevil víru a přesvědčoval diváky, aby se na seriál nedívali

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: jjduncan_80 / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Angus T. Jones v roce 2012

Každý miloval malého, roztomilého a trochu přitroublého Jakea ze seriálu Dva a půl chlapa. Svými výroky dokázal vždy rozesmát. Jeho představitel se ale později od své role distancoval a seriál pomluvil.

Článek

Angus T. Jones, představitel Jakea Harpera ze seriálu Dva a půl chlapa, se narodil v roce 1993. Ještě než do seriálu ve svých deseti letech nastoupil, zvládl vytvořit několik malých dětských rolí v amerických filmech. Lidé ho začali milovat ale až jako malého nezbedu z jednoho z nejsledovanějších amerických sitcomů té doby. Seriál v době největší slávy sledovalo až 15 milionů diváků.

Jak ale čas plynul, z malého Jakea se stával pubertální mladík, který příliš rozumu nepobral. Angus T. Jones tak musel hrát to, co měl napsáno ve scénáři. Přestože se ve svých 17 letech stal nejlépe placenou dětskou televizní hvězdou, pobíral totiž průměrně 300 000 dolarů za každou epizodu, což je v přepočtu více než 6 milionů korun, ze seriálu se rozhodl odejít.

Od deváté série seriálu, kdy začínala být jeho postava prakticky dospělá, se totiž potýkal s problémem, že nechtěl hrát to, co mu scénáristé napsali. Z malého Jakea se totiž stal dospívající mladík, který často a rád užívá marihuanu, žije aktivním sexuálním životem s dívkami svého věku i se staršími ženami. Herec se v té době také vyjádřil k tomu, že našel cestu k víře a stal se členem Církve adventistů sedmého dne.

Následně se nechal pokřtít a seriál Dva a půl chlapa označil za ohavnost, se kterou se nadále nehodlá ztotožňovat. Na Youtube dokonce zveřejnil video, ve kterém sledující nabádal, aby se na seriál přestali dívat.

Tvůrci seriálu se dlouho nechtěli vyjadřovat k tomu, zda se postava Jakea v seriálu ještě objeví. Byl jednou z nejoblíbenějších postav a oznámení jeho definitivního konce by seriálu neprospělo. Přesto desátou řadou jeho účinkování v seriálu skončilo. I přes negativní názory na seriál se Angus T. Jones do seriálu ještě jednou vrátil. Stalo se tak v úplně posledním díle. Diváci ho mohli vidět doslova jen na pár vteřin, ale mohli se tak důstojně se svojí oblíbenou postavou rozloučit. Seriál skončil v roce 2015.

Po odchodu ze seriálu začal Jones studovat univerzitu v Coloradu. Rok 2016 byl pro něj v životě zlomový. Rozhodl se svou náboženskou víru opustit a nechal se slyšet, že by se rád vrátil k herectví. V témže roce si pak zahrál v jedné epizodě úspěšného webového seriálu Horace and Pete. Pak se ale začal naplno věnovat manažerské pozici v multimediální a eventové produkční společnosti.

Na obrazovky se vrátil až v roce 2023 v seriálu Bookmaker, kde si v jedné epizodě zahrál po boku svého seriálového strýce Charlieho Sheena. Diváci však byli doslova šokovaní jeho vzhledem. Za roky, co se Angus T. Jones neobjevoval ve společnosti, hodně přibral a nechal si narůst plnovous. Jakea, tak jak ho známe z Dva a půl chlapa, tak už asi nikdy neuvidíme.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz