Hlavní obsah
Umění a zábava

Maršálek opět pod palbou kritiky: Z pořadu Peče celá země vypadávají soutěžící neprávem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Isaw Company / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Soutěžní pořad Peče celá země milují statisíce diváků po celé naší republiky. V letošním roce nás Česká televize překvapila již třetí řadou tohoto úspěšného pořadu. Jenže se snáší další kritika na hlavu jednoho z porotců.

Článek

Třetí řada pořadu Peče celá země se vysílá každou sobotu a pravidelně ji sleduje kolem milionu diváků. Je tam nejsledovanějším pořadem sobotního večera. Dvanáct amatérských pekařů a cukrářů se snaží ukázat, co v nich je, a probojovat se až do vysněného finále. V každém díle pořadu vypadne jeden soutěžící. A právě výběr toho, kdo má soutěž opustit, se i letos stal terčem kritiky.

Porotce Josef Maršálek byl už loni mnoha diváky na sociálních sítích kritizován, že některým soutěžícím nadržuje. Podle jejich slov si vždy najde své favority, které pouští do dalšího kola, a vypadávají jiní, přestože si to za svůj výkon nezaslouží. Josef Maršálek ale kritiku svých rozhodnutí trochu nezvládá.

Když byl na podzim loňského roku kritizován za své taneční výkony v pořadu StarDance, kde moc tance nepřevedl, posílal takzvaným hejtrům poměrně ostré vzkazy. Když se na něj nyní sesypala kritika ze strany diváků za pořad Peče celá země, byl Maršálek ještě trochu drsnější.

Kritika od diváků ale nepramení z jejich špatného úsudku. Je pravda, že Josef Maršálek některým soutěžícím drobné chyby odpouští a jejich výkon pouze chválí, kdežto u některých si všímá daleko menších nedostatků a ty pak kritizuje. Když v díle vysílaném 3. února vypadla Sylvie, snesla se na jeho hlavu opět silná smršť výčitek. A Sylvie alespoň podle toho, co mohli vidět diváci na obrazovkách, opravdu nebyla nejhorší.

Maršálek se ale nezdráhá napsat divákům, kteří ho odsuzují, poměrně nevhodné vzkazy. Za to, že si někdo troufne vyjádřit svůj osobní názor a veřejně jej na sociálních sítích sdílet, dostane od Maršálka radu, že pokud nemá co dělat, má upalovat za nejbližším zemědělcem, který se určitě rád podělí o motyku.

Lidé mají Josefa Maršálku opravdu rádi. To ostatně dali najevo už v podzimní StarDance, kde ho přes dobré tanečníky nechali s jeho partnerkou projít až do pěti nejlepších párů. V tomto typu pořadu totiž z velké části o postupu soutěžících rozhodují diváci svým hlasováním. Pořad Peče celá země ale mají zcela v rukou jeho porotci. Josef Maršálek je porotce od první řady, jeho kolegyně Míša Jandová se k pořadu přidala ve druhé řadě. To, kdo vypadne, by tedy mělo být jejich společné rozhodnutí. Zda má některý z nich větší slovo, ale divák neposoudí.

Pořad Peče celá země je zejména o pečení a kdo jiný by měl pořad hodnotit než zkušení pekaři a cukráři, kteří toho mají již mnoho za sebou. Pokud se ale diváků ozývá více, určitě to stojí za zamyšlení. Snad se tento poprask ohledně neférového hodnocení uklidní a po dalších dílech bude jasné, že Josef Maršálek nikomu nenadržuje a že jeho rozhodnutí pramení pouze z jeho dlouholetých zkušeností.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz