Hlavní obsah
Umění a zábava

Navštívili jsme Kazmův očekávaný film. Je to degradace české kinematografie na úplné dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Danilyuk / Creative Commons / pexels.com

Žádný jiný film nezajímal české diváky tolik jako ten Kazmův. Možná to bylo tím, že jeho autorem je kontroverzní Kazma, možná tím, že děj i celý koncept filmu byl až do poslední chvíle zahalen tajemstvím. Je to ale jedno velké zklamání.

Článek

Kazmův film ONEMANSHOW: The Movie se připravoval čtyři roky. Zahalen byl až do poslední chvíle tajemstvím. Lidé vůbec nevěděli, o čem to bude, přesto horlivě kupovali vstupenky na nespočet repríz. Asi právě kvůli kontroverzní postavě Kazmy Kazmiče.

Mediální masáž také udělala své. Kazma byl snad ve všech rádiích, kde svůj film propagoval, aniž by mohl cokoli prozradit. Asi právě proto jej obestřel ještě větším tajemstvím. My jsme film navštívili a bylo to jedno velké zklámání.

Film skutečně existoval. Někteří se totiž domnívali, že se bude jednat pouze o nějaký žert ze strany Kazmy a žádný film nakonec nebude. Omyl. Jedná se však o zcela vymyšlený příběh, který nemá žádný reálný základ, ani neodkazuje na konkrétní osoby nebo neparafrázuje současnou situaci, i když se o to neúspěšně snaží. Působí to jako nezáživná parodie na hollywoodské střílečky. Postrádá však jeden důležitý prvek, který by měl mít každý film. Děj.

Kazmův film je prostě o ničem. Nemá nic společného s realitou, nemá ale dokonce nic společného ani s Kazmou. Snímek vůbec nereflektuje jeho typický humor, ani kontroverzí počiny tohoto moderátora. I tak ale působí jako sto minut trvající reklama na Kazmu. Reklama, kterou si diváci ještě navíc museli zaplatit.

Kdo na film šel, prohloupil, ale peníze už mu nikdo nevrátí. I my se nechali masáží z médií a Kazmovou kamufláží zmást. Prostě žijeme v konzumní společnosti, a tak jsme se tak i zachovali. U východu jsme slyšeli mladý pár, který si o filmu dost hlasitě povídal. Očividně byli naštvaní ještě víc než my. Jejich debata se nesla v duchu toho, že se to Kazmovi vlastně povedlo. Vytáhl z lidí peníze za nic. A to byl od začátku jeho záměr. Jestli to tak skutečně bylo, soudit nebudu, ale i takové byli názory ostatních diváků.

Film se tváří jako skutečnost, ale od začátku do konce divákovi lže. Do neznáma se vytrácí i stokrát proklamovaná slova Kazmy o tom, že film se přenese do reality, že koncem filmu to teprve všechno začne a že filmem bude žít celá republika. Nic takového se prostě nekonalo. Je to všechno jedna velká lež.

Ve filmu se objevuje i řada známých a velmi slavných českých herců. Divím se, že se k tomuto účelu vůbec propůjčili. Na druhou stranu proč ne. Dostali jistě zaplaceno, spojení s Kazmou mělo přinést senzaci. Co z toho nakonec vznikne ale určitě ani jeden z herců netušil.

Tímto u nás Kazma nadobro skončil. Jeho kontroverze v poslední době byla na hraně, ale toto je absolutní dno. Je mi líto, že v dnešní době může vzniknout takový film. Ještě více líto mi je ale těch, kteří se od svého kdysi oblíbeného komika nechali zmanipulovat a zbytečně ztratili čas a vyhodili peníze. Stejně jsem totiž naletěl i já.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz