Hlavní obsah
Internet a technologie

Neexistují, přesto vydělávají statisíce: Příběh modelek, které stvořila umělá inteligence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kqpho / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Na sociálních sítích mohou influenceři vydělat nemalé peníze. Uveřejňují své fotografie, získávají fanoušky, propagují určité výrobky a podobně. Jenže nikoho ani nenapadlo, že by některé influencerky nemusely ve skutečnosti vůbec existovat.

Článek

Tento příběh započal v loňském roce. Na sociální síti Instagram se objevil nový profil, na němž své odvážné fotky začala uveřejňovat krásná modelka Emily Pellegrini. Její popularita začala raketově stoupat zejména kvůli jejímu vzhledu, a i často lechtivým fotkám, které byly k vidění na profilu čím dál častěji. Na podzim se k ní přidala ještě její sestra Fiona Pellegrini. Její obsah byl neméně vyzývavý. A tak si i tento profil brzy získal velkou oblibu.

Obě děvčata začala vydělávat statisíce korun a tisíce fanoušků pravidelně očekávalo jejich další obsah. V lednu ale došlo k velkému odhalení, které rozhodně nikdo nečekal. Ani jedna ze sester totiž ve skutečnosti neexistuje. Jejich podobu, stejně jako pravidelně uveřejňované fotografie, stvořila umělá inteligence. Pro sledující těchto „umělých“ modelek to byl doslova šok.

I přesto, že vyšlo najevo, že se nejedná o reálné fotografie, přitahují obě dívky velkou pozornost i nadále. Obsah, který na sociální síť přidávají, totiž vypadá absolutně realisticky. Fiona zveřejnila už kolem sta videí a fotografií a sleduje ji přes 100 tisíc lidí. Z profilu její slavnější sestry nedávno všechny uveřejněné fotografie zmizely. Najdete tam pouze informace o tom, že se brzy vrátí. Ta má sledujících už téměř 300 tisíc. Zajímavé je, že Fiona Pellegrini má svůj profil i na platformě OnlyFans, která je proslulá uveřejňováním placeného erotického i pornografického obsahu.

Tvůrce, který obě modelky vytvořil, zůstává v anonymitě. Přesto se objevilo jeho vyjádření, ve kterém slibuje, že rozhodně nezůstane u těchto dvou. Fanouškům sester Pellegriniových slíbil třetí i čtvrtou modelku. Vzhledem k tomu, že první Emily byla bruneta a její sestra Fiona blondýna, měla by podle jeho tvrzení být třetí „umělou“ modelkou stoprocentně zrzka.

Rozpovídal se i o tom, jak modelky vznikly. Podle všeho se nejprve zeptal na chatu umělé inteligence, jak by měla vypadat vysněná dívka průměrného muže. A přesně podle popisu, kterého se mu na chatu dostalo, stvořil pomocí umělé inteligence Emily. Vůbec to ale nebylo snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Není to tak, že za vás veškerou práci udělá umělá inteligence sama.

Autor dívek musel zpočátku pracovat i 16 hodin denně, aby z Emily udělal dívku, která by měla šanci obstát v konkurenci současných dívek na sociálních sítích. I přesto, že již nyní vydělává statisíce, je to pro něj práce na plný úvazek. Pracuje zhruba 8 hodin denně stejně jako běžný zaměstnanec. Jeho odměna je ale mnohonásobně vyšší.

Na třetí modelku z jeho portfolia si budeme muset počkat, ale vzhledem k rychle se vyvíjejícím možnostem umělé inteligence může být ještě reálnější než její dvě již proslavené sestry.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz