Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejnebezpečnější místa Prahy: Exkrementy, rvačky, kradené zboží i lehké dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marie Čcheidzeová / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vrchlického sady před hlavním nádražím

Praha není jen o krásných stavbách, cenných památkách, prostorných náměstích a zelených parcích. Je tu i pár míst, kterým je lepší se vyhnout. A to někdy i přes den. Kam se nevyplatí zavítat?

Článek

Praha je označována jako matka měst. Často bývá řazena do popředí v anketách o nejkrásnější města Evropy. Jako v každém městě, i tady se ale najdou místa, která se vám líbit nebudou. Někteří se jim raději vyhýbají, jiní už si na ně zvykli, a tak už jejich negativní auru nevnímají.

Název Palmovka zní tak trochu exoticky, avšak to je tak to jediné, co je na celém místě exotické. Už na první pohled vás překvapí množství temných ulic a odpadků všude kolem. Nonstop bary i herny najdeme na každém rohu. Existence, které se tu často pohybují, nemají problém opakovaně po vás loudit cigarety. Můžete být i svědky častých rvaček. Krabicové víno je na Palmovce a jejich lavičkách, kde tito lidé často sedávají, všudypřítomné. Je to místo, kde dochází k častým kapesním krádežím.

Foto: Petr Vilgus / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Palmovka

První místo, které turista uvidí, když přijede do Prahy vlakem na hlavní nádraží. Na první pohled neškodné místo plné lidé proudících do práce, do centra města nebo na metro. Pokud jimi projdete za dne a ve spěchu, pravděpodobně si ničeho zvláštního ani nevšimnete. Park vypadá vcelku hezky a důstojně. Je to jen malé zelené prostranství před nádražím. Jenže, když začnete být trošku pozorní, můžete si za dne všimnou těch, kteří tu vysedávají na lavičkách. Není nic divného, když se stanete svědky jejich častých hádek, mnohdy v opilosti nebo pod vlivem drog. Při procházení některou z cestiček parkem můžete spatřit muže i ženy při vykonávání nejen malé, ale mnohdy i velké potřeby.

Pokud sem zavítáme večer, mějte se na pozoru. Hlídejte si zejména vaše věci. Můžete o ně totiž přijít, ani nebude vědět jak. Nepřitahujte na sebe zbytečně pozornost a místo přejděte, pokud možná co nejrychleji.

Vystoupíte-li z vlaku na Smíchově, pak asi budete překvapeni tím, v jakém stavu je toto nádraží. Jeho stav je totiž doslova tristní. Záhy ale zjistíte, že prostor u nástupišť je asi to nejhezčí místo v okolí. Pravá džungle začíná, když vyjdete před nádražní budovu. Opět je to místo plné povalujících se odpadků, válejících se občanů bez domova, kšeftařů a zlodějů, kteří se vám budou snažit prodat drahé parfémy jen za zlomek ceny.

Foto: ŠJů / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Areál před Smíchovským nádražím

Za dne zcela obyčejně vyhlížející ulice. Jen je tu asi největší koncentrace těch, kteří vás budou obtěžovat výpary ze svých marihuanovaných cigaret. Po setmění se však místo mění v oázu prodejců lehkých drog i prodejných slečen. Není žádnou výjimkou, že vás takové ženy na tomto místě osloví samy, aniž byste se na ně vůbec podívali.

Foto: ŠJů / Wikipedia Commons / CC BY 4.0

Husitská ulice

I když se v Praze najdou taková místa, je to stále krásné a jedinečné město. Například v Paříži najdeme takových míst, která jsou mnohdy daleko nebezpečnější, desítky. Buďme tedy rádi za naše hlavní město. Trocha obezřetnosti ale nikdy neuškodí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz