Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejstarší influencerce na světě je 102 let. S modelingem začala, když jí bylo 97

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MiamiFilmFestival / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.0

Když se řekne influencer, většina z nás si asi vybaví mladého člověka od náctiletého věku až někam zhruba ke třicítce. Jenže influencerem se člověk může stát v jakémkoli věku a udělat s tím díru do světa.

Článek

Pokud to člověku jeho stav dovolí, může proniknout do tajů internetu i ve velmi pozdním věku. Sociální sítě s sebou kromě zveřejňování fotografií nesou také možnost velkého výdělku v rámci placených spoluprací. Firmy často sami osloví potenciálního influencera s nabídkou spolupráce, pokud má dostatečný počet sledujících a jeho profil je zaujme. Z takové spolupráce pak mají zisk oba. Influencer dostane zaplaceno a firma se dostane do povědomí influencerových sledujících.

Iris Apfel se živila jako bytová designérka. Před několika lety ji ale zcela pohltil online svět. Když se podíváte na její instagramový profil, hned si zlepšíte náladu. Iris Apfel srší energií a elegancí, která není v jejím věku samozřejmostí. Oblečení, které nosí, a interiéry, ve kterých se fotí, jsou sice někdy kýčovité, ale hýří množstvím pestrých barev. Někoho to zaujme z uměleckého hlediska, někoho jen jako legrační fotografie s výstřední seniorkou. A kolik že Iris Apfel vlastně je?

Je jí neuvěřitelných 102 let a rok od roku jsou její fotografie bláznivější, pestřejší. Iris hýří stále nový nápady. Před pěti lety ji na základě její oblíbenosti a sledovanosti navrhli spolupráci některé módní značky, pro něž dělá od svých 97 let modelku. Jmenujme například oděvní velkofirmu H&M.

Iris Apfel není zastáncem zrovna ležérního stylu. Křiklavé barvy oblečení, okázalé modely a těžké šperky a bižuterie jsou prostě její srdcová záležitost. Jak ona sama říká, více je prostě více. Jenže i přes tento těžký a okázalý styl, který by spoustu dnešních mladých žen od nošení odradil, vypadá Iris Apfel vždy stylově bez jakékoliv chybičky.

Dlouhověkost má v rodině. Její maminka se dožila sta let. Měla stejné záliby jako Iris Apfel, jenže ve své době si o internetu a sociálních sítích mohla nechat jenom zdát. Podle své dcery byla ale stejně stylová a milovala módu.

A jaký byl život Iris Apfel předtím, než se v 97 letech stala modelkou? Iris je velmi vzdělanou ženou. Vystudovala dějiny umění. O módu se zajímala již v útlém věku. Stala se z ní módní redaktorka v jednom módním časopise. V roce 1948 se provdala za Carlose Apfela, se kterým později založila oděvní firmu, která šila i pro Bílý dům. S manželem byla ve sňatku manželském neuvěřitelných 67 let. Její manžel však v roce 2015 ve věku sta let zemřel a Iris se stala vdovou.

Manžela milovala po celý život a stále na něj vzpomíná. Děti Iris nikdy neměla, protože vzhledem ke stylu života jaký vedli, by se to k nim dle jejich slov nehodilo. To však z Iris opuštěnou starou dámu nedělá. Vždy měla mnoho přátel, milovala zábavu a uměla se odvázat.

Iris Apfel i ve svých 102 letech dokáže na svém instagramovém účtu překvapit a vzhledem k její vitalitě jsme si jisti, že nás svojí extravagancí bude překvapovat ještě pěkných pár dalších roků. Přejme ji jen zdraví a stálý optimismus, který si zachovala již po více než století.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Iris Apfel

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz