Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nová řada MasterChef Česko je plná nezajímavých lidí. V paměti nám z nich asi nikdo neutkví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Elevate / Pexels

Soutěžní pořad MasterChef Česko se potýká s velkým problémem. Pro diváky není ze soutěžících nikdo zajímavý. Budou se na to lidé ještě vůbec dívat?

Článek

Když přišla třetí řada televizní soutěže MasterChef Česko s obměněnou sestavou porotců, soutěž dostala novou a svěží tvář. Vždy usmívající se Jan Punčochář, přísný ale spravedlivý Radek Kašpárek a zjevení jménem Přemek Forejt. Tito tři byli zárukou toho, že se člověk dobře pobaví a že soutěž bude mít konečně skvělé moderátory a zároveň tři famózní kuchaře.

Kdo pořad alespoň trochu sledoval, jistě si vzpomene na Kristýnu Nemčkovou, vítězku řady, kterou tato trojice poprvé moderovala. I další řada ale přilepila diváky k televizním obrazovkám. Souboj mezi stále rozesmátým Romanem Stašou a hysterickou Pavlínou Lubojatzky si nechal ujít jen málokdo. Tady divákům v živé paměti uvízli oba dva soutěžící.

Třetí řada přinesla vítězku s přezdívkou Besky. Na tu si jistě také diváci pořadu vzpomenou, ale možná už zapomněli na loňského trochu excentrického vítěze Martina Pecinu. Každý z těchto vítězů měl ale něco do sebe. Ve finálových šestnáctkách však bylo každý další rok čím dál méně výrazných kuchařů a přestávalo být komu fandit.

Letošní ročník je ale opravdový extrém. Mezi soutěžícími není jediný kuchař, který by nad ostatními vyčníval, nikdo koho by si člověk mohl oblíbit. Ani jména většiny soutěžící si člověk nezapamatuje. Pořad totiž přestává být zajímavý. Stále větší úlohu totiž dostává náhoda a už to není tolik o vaření. Ze soutěže se v posledních letech stal pořad, který má diváka spíše rozesmát, než mu ukázat talentované kuchaře.

O vyřazení soutěžících navíc vždy rozhoduje pouze poslední kolo vaření v každém jednotlivém dílu. Když se někdo dostane do vyřazovací výzvy na základě špatného odhadu ochutnávání potravin se zavázanýma očima, pak se klidně může stát, že bude vyřazen schopný kuchař a ten méně schopný postoupí do dalšího kola, protože měl prostě jen štěstí. V letošním ročníku navíc není možnost návratu.

Finálová šestnáctka byla letos vybrána na základě blíže nespecifikovaného konkurzu. Každý ročník vždy obsahoval několik úvodních castingových dílů, kde se pomalu formovala finálová šestnáctka. Lidé si tedy na adepty pomalu zvykali a mohli jim fandit. Tentokrát to ale bylo jinak. Již první díl nám představil zcela neznámou finálovou šestnáctku a jejich cestu až do tohoto bodu soutěže nám pořad zcela zamlčel.

MasterChef Česko se u nás začal vysílat již v roce 2015 a v roce 2016 měl druhou řadu. Pak byl odložen na neurčito a vrátil se s novou sestavou výše zmiňovaných porotců až v roce 2019. Možná by i nyní pořadu prospěla menší pauza, protože leckdo už může být novými a novými MasterChefy přesycen.

Možná by taková pauza byla vhodná, aby se zase po letech mohl MasterChef vrátit v plné parádě. Řady s touto trojicí porotců byly totiž mnohem sledovanější než ty první s původním složením. S přibývajícími řadami ale sledovanost výrazně klesá a 7. řada je nejméně sledovanou řadou v historii pořadu. Jan Punčochář, Radek Kašpárek i Přemek Forejt jsou skvělí, ale musíme je na obrazovce vidět tak často za každou cenu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz