Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nově zrekonstruovaný Máj je o ničem. V devíti patrech nenajdete nic a zaplatíte i za vyhlídku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VANOCE2022 / Wikipedia Commons / CC0

S velkou pompou se před několika dny otevřelo nově zrekonstruované obchodní centrum Máj. Jenže není vůbec o co stát. Devět pater pobaví děti a vyždíme vaše peněženky.

Článek

Obchodní centrum Máj je otevřené již několik dnů. Návštěvníky ale úplně nenadchne. Už když k obchodnímu centru přicházíte, vítají vás výstřední motýli Davida Černého, které na zdech budovy rozevírají křídla. Z dálky toto dílo moderního umění možná upoutá, zblízka ale zjistíte, že se jedná o trupy letadel a iluze o krásných motýlech se doslova během pár sekund rozplyne.

Hned jak vejdete dovnitř budovy, začne vám místní obsluha nutit nákup kreditů, které můžete uplatnit v herní aréně, která zabírá dvě patra. Když se vám podaří této obsluze vyhnout, můžete si v klidu projít celé patro, ve kterém se nachází obchody. Těch je tam ale poskrovnu a nemají co nabídnout. V suterénu už se nachází pouze hypermarket, a tak nezbývá nic jiného než se vydat o patro výš s nadějí, že alespoň tam nás něco překvapí a upoutá.

Tam už ale žádné obchody nenajdete. Je to totiž patro, ve kterém se nachází restaurace. Další dvě patra pak patří hrám. Desítky dětí zběsile pobíhajících od jedné atrakce ke druhé vám na náladě nepřidají. Zkusit si tady ale můžete doslova všechno. Od šipek přes kolo štěstí až po fotbal či basketbal. Nechybí také samozřejmě střelecké simulátory. A uprostřed toho všeho se nachází bary plné alkoholu. Zřejmě aby si rodiče fascinovaných dětí měli kde odpočinout.

Jako by dvě patra takových her pro děti nestačila, i o patro výš se nachází zóna pro děti. Tentokrát se ale jedná o zábavní park, ve kterém najdete spíše klasické hry. Děti si tady mohou užít prolézačky, klouzačky, lezecké stěny, houpačky či bazény s balónky. Samozřejmě to opět stojí nemalé peníze. A aby tomu všemu nechyběli komiksoví akční hrdinové, stačí vyjít další schody nahoru. Celé další patro je totiž věnováno právě tomuto žánru.

Poslední dvě patra, která nám ke zdolání Máje zbývají, patří restauraci s barem a nádhernou panoramatickou vyhlídkou. S tím samozřejmě nemá rekonstrukce domu co dočinění, Máj se zkrátka nachází na skvělém místě a je odtud nádherný výhled. Jenže ani tady nebude ušetřena vaše peněženka. Za vstup na vyhlídku totiž musíte zaplatit. A vstupné není zrovna nejnižší. Děti zaplatí 150 Kč a dospělý 250 Kč. Výhled je to sice úchvatný, ale cena za terasu obchodního domu je to značně přemrštěná.

Přestože má Máj včetně jednoho podzemního podlaží celkem devět pater a láká na nevšední zážitky i spoustu zábavy, prakticky v něm nenajdete vůbec nic. Děti sice budou v sedmém nebi, ale naše peněženky budou po návštěvě tohoto obchodního domu mnohem lehčí. Jen například za hodinu hraní šipek tady zaplatíte téměř 500 Kč.

Máj se do centra Prahy nehodí, návštěvníkům nemá co nabídnout a extravagantní motýli z trupů letadel narušují autentický ráz této pražské části.

Zpracováno na základě:

a na základě návštěvy obchodního centra Máj a cen prezentovaných prodejci

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz