Hlavní obsah
Umění a zábava

O mě se neboj: Oblíbený seriál, který se zatím nevrátí, protože na něj televize nemá peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Konečně se v televizi objevil milý romantický seriál, který nám přiblížil osudy ženy s malými dětmi, která není spokojená v manželství a hledá životní změnu. Jenže pokračování asi hned tak neuvidíme. Televize Nova na něj nemá peníze.

Článek

Seriál O mě se neboj si rychle získal srdce mnoha televizních diváků. Vypráví totiž příběh rozvádějící se Evy, která má v životě tak trochu nepořádek. Navíc je Eva tou nejupřímnější osobou, která každému řekne, co si o něm myslí. Její manžel se však rozvést nechce a Evě tak komplikuje život. Po vyhazovu z práce se hlavní hrdinka ocitá na dně. Osud ji však do života přivádí sympatického právníka Martina, kterého sice ze začátku nemůže vystát, ale postupem času to mezi nimi začíná jiskřit.

Tak asi takto by se dal popsat úvod do seriálu O mě se neboj, ve kterém hlavní roli bravurně ztvárnila ostřílená herečka Veronika Arichteva bok po boku s charismatickým Václavem Matějovským, kterého můžeme znát především z rádia díky jeho nezaměnitelnému hlasu. Veronika Arichteva zde dokázala, že není jen manželkou slavného režiséra, ale že je i skvělou herečkou, které role rozvádějící se matky neskutečně sedla. Tak trochu praštěná Eva a její eskapády si totiž musely získat každého. Vašek Matějovský zase potvrdil, že kromě moderování je i nadějným mladým hercem, který má jistě ještě mnoho rolí před sebou.

V roli Evina manžela exceloval Lukáš Příkazký. Otravného a trochu manipulativního Kryštofa ztvárnil na jedničku. A ukázal, že i záporná role může být nakonec veskrze kladná. Za zmínku stojí i skvostný výkon pro mnohé z nás zatím neznámé Veroniky Lapkové, která Evinu sokyni v lásce hrála tak opravdově, že jí velké zklamání v lásce snad nikdo nepřál. Své jistě udělalo i atraktivní prostředí právní kanceláře a řešení někdy složitých případů. V seriálu se objevila řada hostujících epizodních herců, mezi nimi například i Lucie Vondráčková.

Seriál měl sice jen osm dílů, ale i za tak krátkou dobu si divák mohl k hlavním postavám Evy a Martina vytvořit pouto, které ho nutilo se k seriálu vracet a sledovat, jak se to mezi nimi nakonec vyvine. A právě proto, že seriál pro ústřední dvojici neskončil zrovna nejlépe, začali diváci ihned po odvysílání osmého dílu volat po pokračování. Herci v několika rozhovorech potvrdili, že se o tom uvažuje. Teď ale vypadá situace poněkud jinak.

Podle tvrzení představitelky hlavní role, Veroniky Arichtevy, televizní stanice Nova s pokračováním nepočítala, a tak si na další řadu seriálu nevyšetřila dostatečné množství peněz. Právě proto se pokračování úspěšného počinu, pokud se vůbec televize rozhodne pro jeho natočení, bude točit nejdříve během tohoto roku. Šance, že bychom jej tak na obrazovce viděli ještě letos, je opravdu minimální.

Pokud byl seriál tak úspěšný, jak nasvědčuje jeho sledovanost, je to opravdu škoda, protože nekvalitních seriálů, které se v současné době točí jak na běžícím páse, je velké množství. Tento seriál s sebou ale přinesl naději, že českým romantickým seriálům svítá na lepší časy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz