Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ochromila dopravu na dálnici, aby zachránila psa. Pak jí ho přejel vozíčkář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dids / Creative Commons / pexels.com

Toto je příběh mojí kolegyně, která je velkou milovnicí psů, ale z velké lásky ke zvířatům jí to někdy trochu nemyslí. Její čin mohl způsobit vážnou dopravní nehodu.

Článek

Moje kolegyně Míša je vášnivou milovnicí všeho živého, nebo tedy alespoň zvířat. Všimli jsme si toho, už když ze dvorku za naší kanceláří zachránila holuba s poraněným křídlem. Vystlala mu krabici, kam ho umístila, pak zavolala odchytovou službu. Dělalo jí dobře, že tomu nebohému zvířeti zachránila život. A my měli radost za ní. Jenže jednou se rozhodla, že zachrání toulavého psa, který přebíhal dálnici. A tam už mohlo jít o život.

Míša byla tenkrát na cestě mezi Libercem a Prahou, když si všimla, že silnici přebíhá jakýsi toulavý pes. Neřídila, takže měla volné ruce. Řidiči nakázala, ať zastaví. Vyskočila z vozu a rozeběhla se zachraňovat psa, který měl na této frekventované vozovce namále. Byl to hodně troufalý a nebezpečný čin, ale Míša dopravu zvládla a všechna jedoucí vozidla zastavila. Malého psa vzala do náruče a odnesla jej do svého vozu.

Útočištěm psa se stal Míšin domov. Samozřejmě ho vzala k veterináři a podstoupila s ním všechna vyšetření, aby zjistila, zda je v pořádku. Zjistila, že pes rozhodně nebyl toulavý, že určitě někomu patřil, ale dotyčný jej pravděpodobně týral. V prvních dnes Míša psa, který dostal jméno Ben, prakticky nepustila z náručí. A takový pes si na ni rychle udělal silnou vazbu, což samozřejmě nebylo úplně to pravé, ale Michaela to v té chvíli viděla trochu jinak a možná přes pomyslné růžové brýle.

Mezi Míšou a Benem to byla láska na první pohled. Ale jak si na ní pes rychle zvykl, stal se na ní prakticky závislým. Nemohla odejít z domu, aby celý den neprokňučel v naprostém zoufalství. Nešlo to jinak, musela ho začít brát i do práce, což byl zprvu problém, ale následně zaměstnavatel svolil.

Z Bena se stal tak trochu rozmazlený a zhýčkaný pes, který, když zůstal byť jen chvilku sám, mstil se Míše různými nepravostmi, které páchal po bytě. Nikdy to neudělal jen tak, vždy to bylo v návaznosti na to, že jej Míša nechala třeba jen chvíli samotného. Z Bena se stalo dítě, které se Míša rozhodla rozmazlovat, jak jen to šlo. Míšina matka o něm dokonce vtipkovala, že je to její vnouče.

Míša pracovala v samém centru Prahy, takže musela mít Bena při procházkách vždy na vodítku. Venčit ale moc neuměla. Vždy měla úplně povolené vodítko a ještě se zlobila na lidi, že se motají Benovi pod nohy. Na naše výtky nereagovala. A tak jednou přišlo neštěstí, které se dalo očekávat.

Při jedné z procházek se Ben od Míši vzdálil natolik, že přímo na něj najel rozjetý vozíčkář, který psa pod svými koly rozhodně neočekával. Ben jen zakvičel a bylo ticho. Míša byla naprosto zoufalá. Nevěděla, jak funguje psí záchranka. Vzala Bena k veterináři a ten provedl vše možné, aby to pes přežil. Další dva dny jej Míša opatrovala víc než kdy předtím. A skutečně se z toho její mazlíček brzy dostal, přestože to po nehodě vypadalo jako konečná.

Dnes spolu žijí Míša a Ben stále a nejsou na sebe fixovaní o nic míň než dřív. Láska ke zvířatům a obecně k živým tvorům je krásná věc. Ale neměla by se přehánět. Vždy je potřeba být opatrný, příliš své mazlíčky a ratolesti nerozmazlovat, nebo časem člověk spláče nad výdělkem. To máte jako s dětmi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz