Hlavní obsah
Lidé a společnost

Odveta i s úroky: Jaromír Soukup terčem Sokola a Hámy. Smířlivá reakce překvapila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Aleš Háma

Máme za sebou předávání cen Českého slavíka a pokračování dlouhotrvajících slovních přestřelek mezi moderátory pořadu Ondřejem Sokolem a Alešem Hámou s šéfem televizní stanice Barrandov Jaromírem Soukupem.

Článek

Spor mezi moderátory pořadu a Jaromírem Soukupem trvá už minimálně od loňského podzimu. Jaromír Soukup totiž v té době ostře zkritizoval moderování Českého slavíka 2022. V jednom ze svých četných pořadů, které na své televizní stanici moderuje, označil totiž Aleše Hámu za mrňavého a arogantního slizkého chlapíka. O Ondřeji Sokolovi pak prohlásil, že vlastně ani neví, jestli je na kluky, nebo na holky. A to neudělal v nějakém rozhovoru pro bulvár, ale udělal to veřejně v televizi, v seriózně vypadajícím pořadu.

Jaromír Soukup ve svých pořadech, zejména pak v pořadu Moje zprávy či VIP svět, pravidelně komentoval a komentuje události, které se staly ve světě šoubyznysu i mimo něj. Nejedná se však o objektivní komentář. Ten je totiž založen pouze na jeho vlastním názoru a dojmu, který je v mnoha případech nepřiměřeně negativní, odsuzující a nezřídka urážející. A takové názory a komentáře šíří skrze svou televizi. Někteří lidé jeho slova sice hltají a jsou z jeho netradičního přístupu nadšení, ale dle čísel sledovanosti názory Jaromíra Soukupa lidi vůbec nezajímají. Takové pořady si mnoho lidí pouští pouze z recese, stejně jako si před mnoha lety pouštěli Ezo.tv, aby sledovali nekoordinované projevy věštkyně Jolandy nebo poblázněné bubnovací verše Vlasty Plamínka.

Aleš Háma a Ondřej Sokol jsou profesionálové. Ke kritice Jaromíra Soukupa se po loňském Slavíku prakticky nevyjadřovali. Oni si totiž počkali na další ročník, ve kterém to Jaromíru Soukupovi vrátili i s úroky. A ten jim ještě nahrál na smeč. Na slavnostní předávání těchto cen totiž dorazil osobně a seděl přímo pod Sokolem s Hámou v publiku. Nebylo tedy nic jednoduššího, než si do něj rýpnout.

Ale urážky, jako známe od Soukupa, se nekonaly. Háma se Sokolem zvolili opačný přístup. Soukupa pochválili za to, že dorazil. Dokonce mu poděkovali, jak za ně Slavíka v předchozím roce pěkně domoderoval. K rýpnutí ale stejně nakonec došlo. Moderátoři si v rámci slušnosti vzali na přetřes jeho vztah s Agátou Hanychovou i fakt, že Jaromír Soukup musel prodat část své televize.

Jaromír Soukup sedící v hlediště se jen usmíval. Nedával na sobě znát, že by se ho to nějak dotklo. Po přenosu prohlásil, že si o to říkal, a víceméně potvrdil, že mu to za jeho loňské komentáře patřilo. Na adresu Sokola a Hámy se tak letos žádná další kritika z úst podnikatele nesnesla. Došlo možná k tomu, co moderátoři během pořadu naznačovali, tedy k zakopání válečné sekery.

Jaromír Soukup po neúspěšném vztahu s Agátou Hanychovou a ještě tragičtějším konci této velké lásky možná získal tak drahocennou schopnost, která mu po celé ty roky chyběla. Schopnost sebereflexe. Nebo prostě jen vyměkl. Tak uvidíme, zda se to projeví i v jeho pořadech, které stále ještě moderuje, přestože tomu jistě nevěří ani ti nejoptimističtější z nás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz